Annons


Cafés Jonas Cramby blir aggressiv av frisksportare, älskar Ben & Jerrys och har inte sprungit en meter sen han blev jagad av raggare på Jordgubbens dag i Vara 1991. Därför blev vi chockade när han i våras kom med förslaget att starta en maratonblogg på Cafe.se.

Annons

Sedan i maj har vi kunnat följa Jonas vedermödor med benhinneinflammationer, nykterhetslöften och bröstvårtplåster på bloggen Jonas Joggar.

Gilla Cafe.se på Facebook

Slutmålet: Las Vegas Marathon den 2 december.

Hur kom du egentligen på den här idén?
– För att jag aldrig läst något underhållande om träning. En läsare mailade och berättade att han tyckte att bloggen är en blandning mellan Chuck Klosterman och Blossom Tainton. Då kände jag att jag lyckats.

Min favorit är inlägget som bara bestod av meningen: ”Den som googlar ordet ’kändispenis’ får Jonas Joggar som enda träff.”
– Ja, men nu är det en till som använder det ordet, har jag sett. Jag skrev att man alltid kan se kändispenis på mitt gym. Den gången var det en känd schlagersångares.

Det är bara fem veckor kvar till slutmålet. Kommer du verkligen att greja det här?
– Jag måste ju det eller hur? Vore pinsamt annars. Men enligt mina beräkningar ska jag klara det på 5.45. Man har sex timmar på sig.

Du pratar hela tiden om hur du ska softa i Vegas efteråt. Du inser att du inte kommer kunna röra dig på tre dar va?
– Just därför blev det Vegas. Världens bästa relaxmöjligheter och 24 timmars roomservice.

Vad ska du blogga om efter loppet?
– Jag inte än, men jag är helt övertygad om att tidsbestämda projektbloggar är framtiden. Som annan journalistik blir även bloggandet bättre med en tydlig vinkel.

Läs Jonas Joggar här.

PETER SMIRNAKOS

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar