Annons
Annons

[nggallery id=284]

I torsdags anordnade Café en VIP-kväll för Caféläsare och särskilt inbjudna gäster där Cafés vikarierande modechef Anders Bergmark berättade om trender inom herrmodet i vår. Vi höll till på SoFashion by Rookies i Kungsträdgården och för alla
som inte kunde vara där bad vi Anders kort sammanfatta kvällens föredrag.
Bilder från gårdagens evenemang kan du se i bildspelet ovan.

Annons

Vad kan man säga generellt om hur trender skapas?
– Det som påverkar modet allra mest en given säsong är hur det såg ut för ett år sedan. Modet är alltid antingen en utveckling av eller en reaktion på hur vi klädde oss för ett år sedan. Var det till exempel smala byxor som gällde som blir de antingen ännu smalare eller så har vi tröttnat och så blir de vida i stället.

Vad är nytt våren 2008?
– Det här är inte en säsong där man talar så mycket om speciella stilar. Det handlar mer om en ny silhuett och nya material. Det blir mera volym på allt från jeans till kostymer. Längden på byxor och kavajer börjar krypa uppåt, även om det kanske inte slår igenom på bred front ännu. Lite ovanligt för våren är även att många designers och märken gör kläder i blanka, prassliga material. Material som man vanligtvis förknippar med sportvärlden.

Finns det någon övergripande trend?
– Ja, det fortsätter att vara väldigt uppklätt. Hellre kavaj och snyggt skurna byxor än t-shirt och slitna jeans.

Vad blir det för färger? Vitt är kanske inte en så vågad gissning?
– Vitt och ljust gäller alltid på våren, men i nu kommer vi också få se en hel del mörkare färger i butikerna.

Vilka inspirationskällor nämner märkena i vår?
– Många svenska märken som Hope, Acne, Wester, nämner Nordafrika som inspiration. Det märks kanske tydligast i plagg som långa skjortor med små ståkragar och kaftaner.

PETER SMIRNAKOS

 

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar