Hoppa till innehåll

Hamburgerkedjan Five Guys är på väg till Sverige

Snart har alla burgarälskare ett nytt alternativ i det redan rika utbudet. En av de stora amerikanska snabbmatsjättarna kan nämligen inom kort slå upp portarna till sina första svenska restauranger.

Den amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kan öppna sina första svenska restauranger så snart som 2024, det rapporterar idag Restaurangvärlden. Hamburgerfranchisen har nära 2000 restauranger världen över, och siktar nu i första hand på attraktiva lägen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Konkurrensen på den svenska marknaden är minst sagt tuff, så det återstår att se hur väl den amerikanska kedjan står sig. Det är dock långt ifrån en nykomling vi pratar om, när det kommer till burgare.

Five Guys öppnade sin första restaurang i Arlington, Virginia 1986 som en familjerestaurang, och följde de närmsta åren upp med ytterligare fem restauranger runtomkring Washington DC. Inom kort öppnade man upp över resten av USA och därefter i flera europeiska och asiatiska länder.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.