Annons
Annons


Möt Sveriges bäst klädda vanliga man 2012: 17-årige Max Hedlund från Bjärred som klär sig med ett leende. Och dessutom gärna i jeans, hipstermössa och Nike Air Max. Vi följde med när han shoppade upp prispengarna på JC och pepprade honom med stilfrågor.

* * *

Förutom äran kammade Max även hem den oerhört generösa prischecken – 25 000 kronor att handla för på JC.

Annons

– Jag är mållös. För en klädintresserad student är det här en dröm som går i uppfyllelse, säger Max när vi följer med honom till JC-butiken på Sergelgatan i Stockholm.

Bidragen har rasat in till Café under sommaren och hösten. Många killar tävlade dessutom under Way Out West-festivalen i Göteborg, där Café hade fotograf på plats.

Vår moderedaktion gallrade ut sex finalister och utsåg, efter noggrann bedömning, Max till vinnare.

– Jag trodde aldrig att jag skulle ha någon chans att vinna när jag skickade in bilder i somras. Mitt intresse för kläder har nog alltid funnits där, men det är först under de senaste åren som det har blivit seriöst, berättar Max.


Hur skulle du själv beskriva din stil?
– En modern jeanskille som gillar att ta ut svängarna med personliga detaljer. Jag har på mig allt från pappas för stora och håliga kashmirkofta med armbågs­lappar till ett par Nike Air Max och stickad hipstermössa.

Favoritplagg i garderoben?
– Ett par inslitna Nudiejeans och en skinnjacka, de funkar i alla sammanhang.

Har du någon stilförebild?
– Jag inspireras mest av att se vad folk har på sig på stan.

Vad skulle du aldrig ha på dig?
– Kortärmad skjorta och trekvartsbyxor.


Vilket är ditt bästa stiltips?
– Våga testa nya stilar och experimentera lite, det är oftast så man hittar just sin personliga stil! Kör på de kläderna just du vill ha på dig och känner dig bekväm i. Och viktigast av allt, ta inte mode på för stort allvar – kläder ska ju vara kul!

Vad ska du satsa på för saker för prispengarna?
– Jag tänker satsa på fina klassiska basplagg av hög kvalitet. Är sugen på en ny skinnjacka också och många bra jeans!

Johan Hurtig

Annons

Dela (40)
Tweeta

Annons


Laddar