Hoppa till innehåll

Han har skrivit kokboken för alla bakfulla

Alla hanterar vi baksmällor på olika sätt, men det är inte alltid den där kebabpizzan med pommes frites gör jobbet. Oskar Ekman har samlat bakiskurer från hela världen i boken som klädsamt nog döpts till Kokbok för bakfulla.

Det är dagen efter. Många av oss vill frossa i onyttigheter som pizza, pasta och grejer med smält ost på. Vissa går hårt åt kroppen med ambition att rensa systemet med en kryddstark gryta. Andra behöver något mildare och snällare, typ en soppa, för att bli människa igen.

Kokbok för bakfulla utlovas något för alla, inklusive tipsen på hur man förvandlar resterna efter midsommarfesten eller kräftskivan till den perfekta bakismaten. Läsaren bjuds också på en mängd traditionella bakfyllekurer från hela världen. Har du till exempel vad som krävs för en tallrik menudo – mexikansk soppa på komage? Det känns spontant inte som det man är mest sugen på efter att ha krökat hårt en kväll, men vem vet?

Kokbok för bakfulla: recept, råd & rövarhistorier utlovar lockande recept blandat med läsning om vetenskap och myter, statlig kontroll och bakrusets kulturhistoria. Dessutom bjuds det på gästspel från två personer som absolut känns extremt bakiskompatibla. Edward Blom berättar om ”bakrus och botgörelse” och Leif GW Persson avslöjar ”sanningen om nattamaten hemma hos Jan Stenbeck”. Något man onekligen blir nyfiken på.

Om författaren:

Oskar Ekman är skribent med fokus på mat och kultur. Han har utbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan/Örebro universitet. Ekman har tidigare gett ut ett flertal kokböcker.

Boken släpps den 20 maj på Aptit Förlag.

Se Edward Bloms klassiska ostmetod:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.