Ta reda på hur mycket du kan sälja dina gamla lyxprylar för – med ny smart tjänst

Trött på att vada igenom havet av kopior och noppriga t-shirtar för att handla snygga vintagekläder på nätet? Eller har du ledsnat på skambud på varorna du lägger ut på internetauktion? Vestiaire Collectives mål är att göra det lättare för kunden att både handla och sälja sina vintagefavoriter.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-02 13:58  |  Lästid: 2 minuter

Vestiaire Collective är tungvrickaren till namn på den online-marknadsplats som snabbt har seglat upp som den främsta hemsidan att handla lyxiga vintagekläder på. Till skillnad från sidor som eBay och Tradera är sortimentet helt övervakat av ett team av experter som kontrollerar alla plagg för att sortera ut kopior och sämre begagnade varor.

Men att handla kläder på nätet, och speciellt begagnade sådana, kan ibland kännas som ett kostsamt och tidsödande lotteri. Café ställde några frågor till Bertrand Thoral som är chef över herravdelningen på företaget för att reda ut begreppen.

Bertrand Thoral

Bertrand Thoral från Vestiaire Collective.

Vad är Vestiaire Collective egentligen?

– Sajten kombinerar tre delar, den första är granskning av ett team som kontrollerar varje vara som lämnas in till försäljning, där vi endast lägger ut det vi tror är de mest eftertraktade varorna på sidan.

Den andra delen är autenticitets-teamet som består av specialiserade experter som granskar varorna och säkerställer varornas kvalité och äkthet. Den sista delen är själva kollektivet: Vestiaire Collective har för tillfället över 5 miljoner användare i 47 olika länder runt om i världen, som medlem kan du köpa och sälja produkter till andra medlemmar samt förhandla om priser och kommentera på varandras profiler. Man kan även använda forumet till att efterlysa produkter som man är på jakt efter.

Hur gör ni för att garantera att man inte drunknar i ett för stort utbud?

– Autenticitets-teamet bär huvudansvaret, teamet består mestadels av före detta modestylister som besitter god kunskap om varumärken och trender, dom har även ett öga för att hitta de bästa kvalitetsvarorna. I genomsnitt godkänner vi endast cirka 60-70 procent av dom produkter som skickas in på hemsidan, vilket säkerställer att hemsidan enbart erbjuder varor med högsta kvalité.

Men hur vet jag att plagget jag köper inte är fejk?

– Varje enskild vara som säljs på sidan har blivit individuellt kontrollerad av våra äkthetsexperter. Sedan 2012 då vi undertecknade ”say no to fakes”-avtalet har våra experter byggt starka relationer till flera av dom största modehusen runt om i världen, för att kunna utesluta möjligheten av eventuella förfalskningar. Denna del av företaget är extremt viktig då vi garanterar våra medlemmar att de köper äkta vintageprodukter.

VCMan-10258

Men om man skulle vilja sälja varor då? Vestiaire Collective släppte nyligen det man kallar en ”fashion calculator”, en tjänst på hemsidan som ska bedöma värdet av varan du vill sälja utan att du behöver skicka iväg något plagg. Kolla in den här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-02 14:15