Hoppa till innehåll

Här är alla glassnyheter från GB Glace 2024

GB Glaces glassnyheter 2024.
Joakim Almén

GB satsar på säkra glasskort i år.

Det är den tiden på året då glassbolagen annonserar vilka nya glassar som gör entré i glasskylen för året. Hittills har Hemglass, Triumf Glass och SIA Glass frestat med nyheter för 2024. Näst på tur är den stora glassdraken i sammanhanget – GB Glace.

I år satsar GB främst på nytillskott i, vad man får anta är, storsäljande produktlinjer som Twister och Magnum. Totalt lanseras sju nya glassar, där tre av dem är olika varianter av den populära isglassen Twister och tre är säkra Magnum-kort.

Den enda nyheten som inte ingår i Magnum- eller Twister-familjerna är en återvändare från 1995, Cornetto Citron, som vann en GB-initierad omröstning för ”årets retro-glass”.

GB Glaces glassnyheter finns i butiker från vecka 6.

Här är GB Glaces 7 nya glassar 2024

Cornetto Citron

120 ml, rek. butikspris ca. 27 kr.

Så säger GB: ”En smakfull nostalgitripp väntar när Cornetto Citron gör en efterlängtad comeback från år 1995! Här kan du förvänta dig en utsökt glass med smak av citron, citronsås och toppad med bitar av vit choklad i en krispig och ikonisk Cornetto-våffelstrut.”

Twister Cosmixx

70 ml, rek. butikspris ca. 15 kr.

Så säger GB: ”Söta smaker av svarta vinbär, hallon, äpple och blåbär tar ditt smakäventyr till nya kosmiska höjder.”

Twister Tropical 8-pack

8×50 ml, rek. butikspris ca. 52 kr.

Så säger GB: ”Denna härliga mix bjuder på två smaker; tropisk frukt och saftig ananas, båda tätt ihopflätade med krämig vanilj.”

Twister Sweet & Sour 8-pack

8×50 ml, rek. butikspris ca. 52 kr.

Så säger GB: ”Bjud dina smaklökar på en fest med Twister Sweet & Sour glass, där en explosion av sur citron möter den uppfriskande sötman från jordgubbar i kombination med äpplets krispighet.”

Magnum Euphoria

90 ml, rek. butikspris ca. 31 kr.

Så säger GB: ”Här möter du en kittlande kombination av frisk citronglass som kramar om en kärna av livlig hallonsorbet, täckt av Magnums ikoniska, vita choklad med poppande godis.”

Magnum Wonder

90 ml, rek. butikspris ca. 31 kr.

Så säger GB: ”En smakupplevelse där glass omfamnar en kärna av förförisk glass med toffeesmak, innan den doppas i Magnums ikoniska gyllene choklad, som är kärleksfullt prydd med karamelliserade mandlar.”

Magnum Chill

90 ml, rek butikspris ca. 31 kr.

Så säger GB: ”Vår allra senaste veganska sensation bjuder på en smakfest i olika dimensioner där glass med vanilj och kexsmak omsluter ett hjärta av svalkande blåbärssorbet, nedsänkt i Magnums krispiga veganska choklad kantad med små kakbitar.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.