Hoppa till innehåll

Prisa gudarna! Hockeypulverglassen är här

Hockeyspelare håller en glass.
Robin Åberg

Triumf glass triumferar med årets mest oväntade glassnyhet som går som ett slagskott genom plexit och in i våra lakritsälskande hjärtan. Nu är vi redo för hockey.

Period 1:

Det är aldrig för tidigt att presentera årets nyheter i glasboxen. I år drar Triumf glass till med ett riktigt slagskott från vänster när de gör gemensam sak med ett av den stolta svenska godistraditionens mer udda och älskade inslag – hockeypulvret.

Paussnack och analys:

Att Grahns, som tillverkar lakritspulvret, inte förrän nu lånat ut sitt gråbruna guld till en glass får ses som ett mysterium. Det är ju egentligen mer av en topping än en godis? Men nu är den till slut här, glassen med namnet Hockeypulver.

Period 2:

Då är vi åter tillbaka på ämnet. Glassen är en blandning av lakritsgräddglass med salt lakritsfyllning, omsluten av ett lakritsöverdrag och toppad med hockeypulverströssel. Och där satt den! Plånboken hade inte en chans att stoppa köpet för det här måste vi prova.

Paussnack och analys:

Tillbaka till studion och nu får vi kommentarer från de inblandade. Hur känns det Moa och Jesper?

”Vi är otroligt stolta över att introducera Hockeypulverglassen tillsammans med Grahns. Det är en smak som inte bara tar oss tillbaka till våra roliga barndomsminnen utan också gör den unik på marknaden.” säger Moa Frisk, marknadschef på Triumf Glass.

 ”Vi på Grahns är väldigt glada att vi tillsammans med Triumf Glass har tagit fram hockeypulverglassen. Vi är övertygade om att denna nya produkt kommer att tilltala och glädja många nya, men också trogna, Hockeypulverkunder. säger Jesper Lööw, CEO på Grahns.

Foto: Getty images & Triumf Glass. Kollage.

Period 3:

Nu har en ny glass intagit boxen! Det är Farbror Arnes Marshmallow, även den en nyhet från Triumf Glass. Men med sitt högre pris (rek pris: 31 kr) jämfört med Hockeypulverglassen (rek. 23 kr) och inte lika vassa idé har den inte mycket att sätta emot dagens vinnare: Hockeypulver!

Analys:

Triumf Glass och Grahns startar glassäsongen 2024 urstarkt med Hockeypulver. Nu väntar vi med spänning på hur konkurrenterna ska kontra detta.

Glassarna finns att köpa i butik från vecka 11 eller på utvalda trafikbutiker från vecka 7. Farbror Arnes Lemoncurd limited edition, Farbror Arnes Marshmallow samt Hockeypulver finns att köpa på Pressbyrån & 7-Eleven från vecka 4.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.