Hoppa till innehåll

Här är alternativa avslutet på tv-serien Bron (och Saga Noréns liv)

Johanna Lejon

I går, söndag 19 februari, sändes det sista avsnittet av tv-serien Bron i SVT men slutet hade kunnat vara ett annat berättar Hans Rosenfeldt, seriens skapare och manusförfattare.

I sju år och fyra säsonger har tittarna fått leva med polisen Saga och hennes öden och äventyr men nu är det alltså slut. För gott. Har du inte sett sista avsnittet? Sluta då läsa för här kommer spoilers en masse!

Seriens skapare och manusförfattare, Hans Rosenfeldt, berättar nu för Aftonbladet att slutet på serien inte var någon självklarhet. Man hade många handlingsalternativ uppe på manusbordet. Ett av avsluten? Att Saga skulle dö.

– Många förväntade sig att det skulle bli ett tragiskt gråtslut så då ville vi gå emot de förväntningarna. Sedan kändes det lite enkelt för oss att bara döda huvudkaraktären, säger Hans Rosenfeldt till Aftonbladet.

Men hur slutar då egentligen serien, vad händer med Saga? I det sista avsnittet är allt lite oklart, det framkommer inte vart hon är på väg.

– Jag personligen tror att hon kommer fram till att hon ändå ska vara polis. Det är bara det att hennes grund till att vara det kommer vara annorlunda i framtiden, fortsätter han.

Men vad händer med Sagas privatliv? Hans har ett svar:

– Jag skulle vilja tro att hon på något vis tar upp en relation med Henrik igen. Sen kommer de inte att vara gifta och skaffa egna barn och leva lyckliga i alla sina dagar, men på något sätt kommer hon att upprätthålla en relation med Henrik i framtiden, säger Hans Rosenfeldt till Aftonbladet.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.