Hoppa till innehåll

”Ska vi testa en puss?”– Höjdpunkter från senaste Gift vid första ögonkastet

Det är bröllopsbonanza i Gift vid första ögonkastet. Cafés Jonas Strandberg lyfter veckans höjdpunkter och siar om parens framtid.

Det är dags för våra deltagare att faktiskt gifta sig vid första ögonkastet och vilka bröllop! De pengar som jag så självsäkert satsat på Torsten och Anastasias relation visar sig inte vara en så trygg investering som jag trott. Av våra fyra par är faktiskt just deras relation den som just nu känns mest i riskzonen. Ur ett tittarperspektiv beror det mycket på Torstens känslomässiga låsning. Han ger ett stelt och lite kallt intryck från själva vigseln och hela avsnittet ut, något jag inte alls upplevde i premiären. Vilket leder oss till den här veckans första punkt.

Sluta sura, Torsten

Det har framkommit information om att Torsten hade betydligt mindre tid att förbereda sig än de andra, då hans ursprungliga matchning drog sig ur. Detta gav honom bara dagar från att han fick beskedet att han åter var med i programmet, tills dess att bröllopet skulle äga rum. En viss känslomässig svajighet är därför förståelig. Så även hans aversion mot att flytta till Borås i två veckor. Borås är inte en angenäm plats att befinna sig på ens en kortare period. Nu är det dock så att du, Torsten bestämt dig för att delta i programmet. Du är även en vuxen man som borde klara av lite omställning utan att gnälla och söka negativa vinklar i allt. Vi ser fram emot att se mer av den golden retriever du själv beskrev dig som i avsnitt ett. Jag har inte gett upp hoppet om det här paret, men det måste till mer hängivenhet och öppenhet. Ja, ja. Torsten frågade åtminstone Anastasia om de skulle testa en puss.

Det speciella supartempot

Flera av paren syntes dricka alkoholfritt i anslutning till vigseln och precis efteråt. Såklart helt fine and dandy, man kan tänkas vilja hålla sinnet rent i en så här extrem situation (eller bara inte vilja dricka, period). Det roliga var dock att när de alla slagit sig ner vid bordet så syntes några av paren shotta Jägermeister. Det var inte igår. Från nyktert och rent till jägershots. Det förklarar den plötsliga allsången och den mindre ångestladdade stämningen.

Jimmi spelade en låt till sin fru

Jimmi är på något sätt Torstens absoluta motsats. Han är extremt öppen för att bli kär väldigt fort och visar mycket ömhet nästan direkt. Han är nästan för känslosam för min smak, men nu är det ju inte jag som ska gifta mig med honom, så det spelar förstås ingen roll. Det verkar även som att hans fru Linnea tycker om det, vilket är huvudsaken.

Med det sagt. Han spelar i alla fall en finstämd cover av Storm (Lifehouse) och är absolut en jättebegåvad sångare. Men det känns lite konstigt att spela en så känslosam låt till någon man absolut inte känner. Tankarna vandrar. Hur ska den här relationen utvecklas, om den från start ser ut så här? Hur vet man när han är kär på riktigt om han är så här intensivt första gången de träffas?

Samtidigt som jag blir generad av Jimmis känslosamhet så gör han ju typ det jag tycker att man ska göra i sådana här program – kasta sig in med huvudet först. Vi får se framåt, kanske är det exakt vad som krävs och bara jag som är en känslomässigt handikappad idiot.

Hursomhelst, kudos till castingteamet den här säsongen för ett brett gäng deltagare som sträcker sig över hela det känslomässiga spektrat.

Veckans tankar om musiken

Det är allmänt känt att det här programmet musikläggs av någon riktigt dyster figur, med tanke på all sorglig musik vi hör i avsnitt efter avsnitt. Musik som ska få oss att känna att detta är en galen, häftig, surrealistisk situation där man har potential att träffa sitt livs kärlek. Men som istället hela tiden får en att känna att detta kommer aldrig fungera. Som exempel användes den här veckan en cover av Tomas Ledins Just nu som var sorglig! Det finns en originallåt som… inte är så bra, men verkligen inte sorglig i alla fall. Så man har alltså gjort ett aktivt val att man vill ha Just nu, men inte den glada, taggade versionen, utan den deppiga. VARFÖR?!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.