Här är de 10 hetaste nyheterna på Netflix i augusti

Café plockar ut streaming-guldet ur augusti månads Netflixsläpp.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-24 19:32  |  Lästid: 3 minuter

Ny månad betyder nya smaskiga titlar i Netflix utbud – och inte minst är det passligt när du förhoppningsvis har några semesterdagar kvar där du utan någon som helst ångest kan jäsa i soffan och bocka av det senaste inom populärkultur.

Bland augustis höjdpunkter finns bland annat en spin-off-säsong av I Am A Killer (2018) där vi får hänga med mördaren Dale Wayne Sigler när han släpps från finkan, en potent actionfilm med Jamie Foxx och Joseph Gordon-Levitt och en interaktiv film (i Black Mirror: Bandersnatch-andra) med Daniel Radcliffe i rollen som prins Frederick.

Häng med när Café i vanlig ordning plockar ut 10 streaming-russin som landar på streamingtjänsten i augusti.

Serier

1. Säsong 3 av The Rain | 6 augusti

Tredje och sista säsongen av The Rain fortsätter följa danska syskonen Simone och Rasmus som i en postapokalyptisk värld försöker få grepp om det här med att rädda mänskligheten.

2. Dirty John: The Betty Broderick Story | 14 augusti

Två år efter den sanningsbaserade första säsongen av Dirty John (2018) får serien nu en uppföljare. Här får vi se skådespelaren Amanda Peet spela Betty Broderick som mördade sin exmake Dan och hans fru Linda 1989.

3. I Am A Killer: Released | 28 augusti

Succéserien I Am A Killer som innehöll en rad intervjuer med dömda mördare på brittiska fängelser får nu en spin-off-serie. I del två av true crimedramat får vi hänga med när Dale Wayne Sigler, som skakat galler i 30 år för ett mord han erkände, släpps ut i samhället igen. Spänningen är – som det heter – olidlig.

4. Säsong 5 av Lucifer | 21 augusti

Serien om Lucifer Morningstar, som blir trött på helvetet och flyttar till Los Angeles (The City of Angels), brakar vidare med en femte säsong. Första avsnittet ska heta ”Really Sad Devil Guy” – vilket hintar om en entré med en ledsen Lucifer.

Filmer

5. Project Power | 14 augusti

En före detta soldat, tonåring och polis möts i New Orleans när de letar efter källan bakom ett nytt farligt piller som ger människor tillfälliga superkrafter. I skådespelarensembeln märks stornamn som Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt och (otippat nog) youtubern Casey Neistat.

6. Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend | 5 augusti

Netflix släpper ytterligare en interaktiv film där du som tittare får bestämma karaktärernas livsöden. Denna gång i form av en komedi där Kimmy Smith (Ellie Kemper) ska gifta sig med Prince Frederick (Daniel Radcliff) – men måste först tampas med prästens onda plan. Andra tunga namn vars öden du får vara med och bestämma är Jon Hamm, Johnny Knoxville och flera andra från originalserien Unbreakable Kimmy Schmidt (2015 -2019) som filmen baserar sig på.

7. Basic Instinct | 1 augusti

Den klassiska thrillern – vars svenska titel tyvärr lyder Iskallt Begär – handlar om detektiven Nick Curran (Michael Douglas) som försöker lösa ett brutalt mord på en rockstjärna. Under utredningens gång blir han tillsammans med huvudmisstänkta Catherine Tarmell (Sharon Stone).

8. Mad Max: Fury Road | 1 augusti

Världen har blivit en enda stor ödemark som ett resultat av krig och minskade resurser. Överlevaren Max Rockatansky (Tom Hardy) blir tillfångatagen av en armé vid namn ”War Boys” och resten är – som det heter – en Burning Man-festival.

Dokumentärer

9. Immigration Nation | 3 augusti

Dokumentärserien i sex delar berättar om den pågående humanitära flyktingkrisen i världen och hur den hanteras i USA. Här får vi möta aktivister, politiker, domare, immigranter och till och med gränspoliser om deras tankar och upplevelser om situationen. Släpps inte minst lägligt efter förra månadens Netflixsuccé Stateless som handlar om de hemska förhållandena på ett flyktingläger i Australien.

10. World’s most wanted | 5 augusti

True crime-tåget fortsätter bolma rök när Netflix släpper ännu en saftig dokumentärserie om världens mest jagade brottslingar. Bland de prominenta lagbrytarna som är med i serien är några kända namn affärsmannen Félicien Kabuga som var inblandad i folkmordet i Rwanda, mexikanska kartelledaren Mayo Zambada den ukrainska maffiabossen Semion Mogilevich.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-07-27 16:56