10 hetaste nyheterna på Netflix i juli

En fantasyserie där Gustaf Skarsgård spelar trollkarl, en serie om en tysk gymnasiekartell och ännu mer nervkittlande true crime. Ja, streamingjätten ser till att du har mycket att bocka av även i sommar.

Markus Aamisepp | Netflix  |  Publicerad 2020-06-29 19:02  |  Lästid: 4 minuter

Bara för att en värmebölja tagit Sverige med storm betyder inte att du behöver ha dåligt samvete över att sitta inne och zappa på Netflix. Nej, i juli släpper nämligen streamingjätten bra grejer som du med gott lynne kan hemestra dig igenom vare sig det är på fören av båten eller i jordkällaren.

Lite senare i sommar kan du alltså se allt från Gustaf Skarsgård som spelar trollkarl i en fantasyserie till nervkittlande true-crime drama om italienska maffiafamiljer i New York. Eller varför inte se om Joker (2019) som nu får en hederlig plats i det redan oändliga Netflix-utbudet?

Så, nu – ta rygg när Café enligt tradition plockar 10 av de bästa nytillskotten i världens populäraste streamingsajt.

TV-SERIER

1. Cursed |17 juli

När den mysteriska bybon Nimues samhälle blir attackerat av paladiner blir hennes livsuppdrag att överlämna ett svärd till en trollkarl. Japp – fantasy ÄR det. Serien är en tolkning av King Arthur-legenden och är baserad på New York Times best seller-boken med samma namn. Här får vi även se ett bekant svenskt ansikte i form av Gustaf Skarsgård som axlar rollen som den alkoholiserade trollkarlen Merlin.

2. How to sell drugs online (fast) säsong 2 | 21 juli

Det tyska komedidramat där vi får följa den (påstådda) sanna historien om outsidern Moritz Zimmerman och hans drogförsäljningsäventyr får en andra säsong. Baserat på vad vi ser i trailern vidgar det lilla gymnasiegruppen sin ecstacyverksamhet ännu mer – vilket också leder till ännu fler magsår för Moritz och gänget.

3. The Umbrella Academy säsong 2 | 31 juli

Den 1 oktober 1989 föder 43 (till varandra) okända kvinnor plötsligt varsin bebis utan att innan ha visat några symptom på gravididet. Sju stycken adopteras av miljardären Reginald Hargeeves som bildar en superhjältegrupp vid namn – ja – The Umbrella Academy. Historien om den dysfunktionella familjen får alltså en fortsättning i form av ännu en säsong som går att sätta binge-tänderna i.

4. Stateless | 8 juli

En flygvärdinna som flyr från en kult, en afghansk flykting på jakt efter ett bättre liv för sig och sin familj samt en trebarnspappa som är på vift efter att ha varit inblandad i en nationell skandal korsar vägar på ett australiensisk flyktingläger. Enligt skaparna Cate Blanchett, Tony Ayres och Elisa McCredie hoppas de på att serien kommer att starta en global dialog om gränskontrollers relation till människoskyn.

5. New Girl säsong 7 | 1 juli

Vakansen på New Girl-arkivet på Netflix fylls nu med den sjunde och senaste säsongen. Alltså inte en rykande ny serie – men det komplement alla New Girl-älskare behöver och förtjänar för att de regniga och kallare sommardagarna ska bli så där extra krispiga.

Filmer

6. Fatal Affair | 16 juli

När Ellie (Nia Long) försöker fixa relationen med sin make Marcus (Omar Epps) efter en drabbning med en gammal kompis visar det sig att vännen är farligare än vad någon kan ha anat. Det skriker alltså thrillerfilm stockat med drama, svek och fara. Se bara på titeln: Fatal Affair – alltså guilty pleasurefilmen du kan gotta dig med i sommar.

7. Domino | 1 juli

Se den danska Game of Thrones-stjärnan Nikolaj Coster-Waldau axla rollen som en dansk polis som vill hämnas sin förde detta partners död. Problemet är bara att måltavlan är en CIA-informant. Faller även under Netflix-kategorin ”maxad” – spännande! Ja!

8. Joker | 27 juli

Rullen som TV4-filmkritikern Ronny Svensson i en intervju med Café kallade för en ”förfärlig film”. Nåja – de flesta tyckte nog den var rätt toppen ändå. Och vill du se om den igen kan du streama den på Netflix från den 27 juli.

DOKUMENTÄRER

9. Fear City: New York vs The Mafia | 22 juli

När Netflix släpper ännu mer true-crime-drama tackar man vänligt för att sedan börja hets-bingea. Denna gång handlar det om den italienska maffian som till stor del styrde New York under 1970-talet. Här får vi följa fem kriminella familjer från att ha varit på toppen av samhället till att bli tillintetgjorda av myndigheterna. Och med den nervkittlande informationen i bagaget vet både du och jag att den här serien har potential att bli en av årets bästa dokumentärserier.

10. Unsolved Mysteries | 1 juli

Den (för oss icke-amerikaner) okända dokumentärserien Unsolved Mysteries har undersökt alltifrån mord till övernaturliga händelser från 1987 till 2010 i amerikansk tv. Efter 10 års vila tar true-crime-experterna på Netflix över facklan med kittlande case från hela världen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-06-30 09:10