Hoppa till innehåll

Här är de 10 hetaste nyheterna på Netflix i december

Jonas Fiskáare

Årets sista månad är här och så även Cafés lista över heta Netflix-nyheter. Som sig bör bjuds det på en hel del jultema denna månad, men också på andra godbitar som förgyller tillvaron i decembermörkret.

Hösten har bjudit på många timmar hemma framför tv-soffan. Och fler lär det bli under årets sista och högstidstunga månad – inte minst i år när annars givna decemberinslag som glöggmingel och julfester på jobbet fått strykas från almanackan. Det är bara att inse faktum: december kommer innebära en hel del dötid hemma i soffan. Men det är ingen idé att hänga läpp – Netflix har i vanlig ordning dunkat på med massor av nytt innehåll i sitt utbud, något som gör dig mer än rustad för ett riktigt tv-maraton i jul.

På menyn finns självklart än hel del julgodis för att sätta dig i rätt julstämning. Exempelvis andra säsongen av hyllade norska komediserien Hjem till jul, eller Will Ferells jakt på de verkliga historierna bakom de största julklassikerna i Julfimer vi minns. Utöver det bjuder även streamingjätten på en egen dansk originalproduktion i form av en nagelbitande thrillerserie, ett post-apokalyptiskt drama med George Clooney i huvudrollen och såklart 2018 års storfilm Green Book, som belönades med hela tre Oscars-statyetter.

Häng med när Café som vanligt guidar dig rätt i djungeln genom att plocka ut 10 saftiga nyheter som landar på Netflix under månaden.

Serier


1.Julfilmer vi minns| 1 december

Alla har vi ett förhållande till genren, vare sig vi vill eller inte. I den här serien får vi följa Will Ferell bakom kulisserna när han djupdyker i de verkliga berättelserna bakom de allra mest klassiska och minnesvärda julfilmerna.

2. Selena: The Series |4 december

Musikfylld dramaserie om den mexikansk-amerikanska popstjärnan Selena och hennes jakt på berömmelse. En resa mot toppen som innebär många uppoffringar på vägen – både för Selena själv och resten av familjen.

3. Hjem till jul, säsong 2 |18 december

Det blir julstök bland lusekoftor och pinnekött i år igen när den hyllade norska dramakomedin är tillbaka med en andra säsong. Än en gång står sjuksköterskan Johannes jakt på varm och äkta kärlek i fokus. Och liksom första säsongen finns Felix Sandmans (Störst av allt) namn med på rollistan.

4. Equinox |30 december

Att danskarna kan det här med kriminaldraman är sen gammalt. Här i ett nytt spännande format i form av en ny övernaturlig originalserie i sex delar. Tjugo år har passerat sedann Astrid bevittnade en buss full av skolelever försvinna, när hon plötsligt en dag står öga mot öga med en man som hon känner igen som ett av offren. En upptäckt som leder till att hon börjar nysta i det mystiska fallet.

Filmer


5. Green Book | 1 december

Kritikerrosad komedi som vann tre Oscars under galan 2019. Året är 1962 och den street-smarte dörrvakten Frank ”Tony Lip” Vallelonga (Viggo Mortensen) som förlorat sitt jobb, får i uppdrag att köra runt det kultiverade afroamerikanska jazzpianist-esset Don Shirley (Mahershala Ali) under hans turné i den segregerade amerikanska södern.

6. Mank | 4 december

Hollywoodnostalgi utlovas i en verklighetsbaserad film om den alkoholiserade manusförfattaren Herman J. Mankiewicz (Gary Oldman) och hans dramatiska väg fram till att han skrev klart ett av filmhistoriens största mästerverk – Citizen Kane.

7. A California Christmas |14 december

Romantisk julkomedi om en bortskämd playboy som sätter sin bekväma livsstil på spel när han försöker övertala en hårt arbetande lantbrukare att sälja sin familjegård innan jul.

8. Ma Rainey’s Black Bottom| 18 december

Musikal där Chadwick Boseman gör sitt allra sista framträdande (R.I.P.) på filmduken, här tillsammans med Viola Davis. Om den hetlevrade och orädda bluessångerskan Ma Rainey under en inspelning med sitt band i en studio i 20-talets Chicago.

9. The Midnight Sky| 23 december

Post-apokalyptiskt drama med George Clooney i huvudrollen. En ensam forskare på Arktis försöker stoppa en grupp astronauter från att återvända hem till jorden efter att planeten drabbats av en mystisk katastrof.

10. Richard Jewell | 29 december

Drama baserat på en sann historia om Richard Jewell, mannen som först blev hjälte men sen pekades ut som huvudmisstänkt vid Atlanta-bombningen i Centennial Park 1996. Genom förtvivlade försök försöker han bevisa sin oskuld för både FBI och media.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.