Här är de 10 hetaste nyheterna på Netflix i oktober

Café plockar ut gulkornen bland oktober månads nyheter på Netflix.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-09-30 17:50  |  Lästid: 3 minuter

Ny månad innebär som vanligt nya spännande tillskott på Netflix-menyn. Och nu när höstmörkret kryper sig allt närmare och man mest längtar efter slappa kvällar i tv-soffan, är det ett gyllene tillfälle till att beta av det senaste populärkulturen har att erbjuda.

Då Halloween står för dörren bjuder oktober månad på en hel del från skräckgenren. Men det är även mycket fokus på pandemitemat, då vi bland höjdpunkterna exempelvis finner antologiserien Social Distance som spelades in mitt under coronakarantänen.

Häng med när Café i vanlig ordning plockar ut 10 streaming-russin som landar på Netflix under oktober.

Serier


1. Oktoberfest: Beer & Blood | 1 oktober

I år kommer (dessvärre) inga ölsejdlar att svingas inne på området på Theresienwiese i München. Istället får vi ta del av Oktoberfesten hemma i soffan och det i form av en Netflix-producerad dramaserie om den ambitiösa bryggmästaren Curt Prank, i hans brutala jakt på att bygga upp en ölhall som ska ta Münchens lukrativa ölscen anno 1900 med storm.

2. Social Distance | 15 oktober

Pandemins framfart har har inte bara satt en hel värld på ända, utan har också bidragit till en helt ny genre för tv och film: dokumentära berättelser inifrån livet i karantän. Social Distance bjuder både på roliga och dystra skildringar av samtida människor i deras desperata försök att leva ett socialt liv på corona-säkert avstånd.

3. Star Trek: Discovery, säsong 3 | 16 oktober

Science fiction-nördar går inte lottlösa när en ny säsong av spinoff-versionen på orginalklassikern landar på Netflix. Den här gången får vi följa med Michael Burnham och resten av besättningsmedlemmarna ombord på Discovery när de ger sig av mot en destination ingen tidigare varit på. Närmare bestämt 930 år framåt i tiden.

4. The Queen’s Gambit | 23 oktober

Miniserie baserad på Walter Tevis roman med samma namn. Om en föräldralös flicka som växer upp på ett barnhem i Kentucky på 1950-talet. När hon upptäcker att hon besitter en otrolig talang för schack tar hennes liv en helt ny vändning. En spännande historia om hur hon försöker ta sig fram i en mansdominerad värld, samtidigt som hon kämpar med sitt drogberoende.

Filmer


5. Lean on Pete | 1 oktober

En 15-årig pojke sommarjobbar i ett stall och utvecklar ett särskilt band till den åldrande tävlingshästen Lean on Pete. När han får veta att hästen ska slaktas tar han saker i egna händer vilket blir början på ett storslaget äventyr. Stjärnspäckat med bland andra Steve Buscemi i en av rollerna.

6. The Forty-Year-Old Version | 9 oktober

Inspirerad av sin egen livshistoria spelar regissören Radha Blank sig själv i en komedi om en otursförföljd dramatiker i New York, som sadlar om till rappare i ett desperat försök att få sitt stora genombrott innan hon hinner fylla 40.

7. The Trial of Chicago 7 | 16 oktober

Historiskt rättegångsdrama om ett av USA:s mest kända rättegångsfall, efter att en fredlig protest mot Vietnamkriget urartat under Demokraternas konvent i Chicago 1968. Regisserad av Oscarsvinnaren Aaron Sorkin och en imponerande rollista med namn som Eddie Redmayne och Sacha Baron Cohen.

8. Cadaver | 22 oktober

Halloween står för dörren och passande nog erbjuder Netflix en hel del skräck på menyn. Här i form av en norsk historia om en svältande familj som i efterdyningarna av katastrof luras till ett hotell där de erbjuds en måltid mot att delta i en pjäs. Men så börjar personer i publiken oförklarligen att försvinna.

Dokumentärer


9. Deaf U | 9 oktober

En ny take på realtity-genren, där tittarna får följa en sammansvetsad grupp collegestudenter som tillsammans pluggar på Gallaudet university – ett privat college för döva och hörselskadade. Över åtta avsnitt delar de med sig av sina starka berättelser och betraktelser från studentlivet i den amerikanska huvudstaden.

10. Apollo 11 | 27 oktober

Foto: Getty Images

Genom exklusivt film- och ljudmaterial får vi hänga med på spännande färd tillbaka till ett av världshistoriens mest episka ögonblick: När Neil Armstrong tog mänsklighetens första stapplande steg på månen, en julidag 1969.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-10-02 16:27