Annons

Här är Lonely Planets smartaste resmål 2017

Årets mest prisvärda resa enligt Lonely Planet går till Nepal.

Jakob Adolfsson
Här är Lonely Planets smartaste resmål 2017

lonely-planet-s-best-in-travel-2017

Omslaget för årets upplaga. Foto: Lonely Planet

Varje år ger Lonely Planet ut sin Best travel guide. Tanken med guiden är att ge inspiration och tips om årets bästa resor och upplevelser. Ett kriterium när Lonely Planet väljer ut vilka länder som ska vara med på listan är att landet ska vara ”på gång”. Ett pågående skeende som du som turist ska få vara med och uppleva i första hand.

Annons

Etta på listan: Nepal.

Det lilla landet med de stora bergen som är inklämt mellan Kina och Indien är alltså platsen att vara på 2017. Till en början finns de klassiska alternativen som Swayambhunath-templet i Katmandu eller att vandra upp till Mount Everest basläger.

Gilla Cafe.se på Facebook

Extra intressant med att resa till Nepal just nu är att det pågår en återuppbyggnad av landet som drabbats av flera jordbävningar. För dig som reser innebär detta en tacksam lokalbefolkning som jobbar för att få tillbaka sin turism. Enligt Lonely Planet ska större delen av landets vandringsleder och rutter vara öppna för turism, med några undantag.

Med återuppbyggnaden har det även sakta men säkert börja växa fram en skatekultur. Make Life Skate Again är en organisation som arbetar med att öka möjligheterna att åka bräda för bland annat nepalesiska ungdomar. På temat extremsport finns det även svårslagna mountainbike-leder i bland annat Katmandudalen.

Om bara tanken på en cykeltur ger dig skrubbsår har ishockeycoachen Ian Andersen varit och upptäckt Nepals häftigaste hockeyrink.

Via buss eller en flygtur österut kommer du till slut till nationalparken Bardia. En park som hållit sig relativt dold genom åren. Där du har chansen att se exotiska djur som tigrar och noshörningar i deras naturliga miljö.

Rekommenderat tid för ett besök – fyra till fem dagar. Lonely Planets dagsbudget för Nepal: 450 kronor.

Sist, innan du bokar, 20 saker att tänka på i Nepal.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar