Vilken rätt är din största guilty pleasure?
”Ett bröd med baconost, tubkaviar, kokt ägg, gurka, skinka, ost och Herbamare.”
Berätta lite om ditt första möte med den rätten?
”Jag jobbade många år som fiskhandlare, både industriellt och i detaljhandeln. Där hamnar man ofta med de gamla rävarna som varit på samma arbetsplats i hela sitt yrkesliv – de som kan produkterna och fabriksgolvet innan och utan. Flera av dem hade testat den här smakkombinationen. Jag hade däremot aldrig vågat.
En vecka när jag var i fjällen låg tuberna framför mig och jag tänkte: “Why not?” Så jag testade – och det var så sjukt gott.
Och egentligen är kombinationen inte så konstig när man tänker efter: rökigt bacon är ju en helt vanlig smakkompis till fisk, som till exempel lutfisk eller kokt/stekt vit fisk. Så det sitter liksom i traditionen – bara i en ny form.”

Hur tillagar du denna delikatess?
1. Koka äggen i cirka 8 minuter.
2. Rosta en ljus, fluffig smörgås – eller ta fram Finn Crisp Wide om du vill vara lite extra krispig.
3. Kläm ut baconosten och bred den som smör. Ringla över kaviar.
4. Lägg på skivat ägg, ost, skinka och gurka.
5. Toppa med lite Herbamare – och gärna krasse för crunch och fräschör.
I vilket sammanhang passar den bäst?
”Frukost, lunch eller middag… helst när ingen ser.”
Läs även: