Här är nya superbion som snart öppnar i Sverige

Föredrar du en maxad bioupplevelse där sinnen som känsel och lukt stimuleras under biobesöket? Då är det bara att bege sig till Uppsala i december.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-10-16 10:21  |  Lästid: 2 minuter

Nordisk Film, som äger de största biografkedjorna i Danmark och Norge, ska nu etablera sig rejält i Sverige. I början av december öppnar den danska biojätten upp sin första biograf i Gränby strax utanför centrala Uppsala.

Biografen i Uppsala är ett nybygge och kommer att bestå av fem topputrustade salonger. Varje salong kommer att erbjuda fåtöljer som går att luta till nästan horisontellt läge – med reglerbart fotstöd. Med hjälp av Dolby Atmos-teknik, laserprojektorer och RealD 3D utlovar man att ”sätta en helt ny standard på bioupplevelsen utan att det kostar mer än det normala biobesöket”.

I början av december öppnar danskägda Nordisk film upp sin första svenska biograf i Uppsala. I och med öppnandet blir man först i Sverige med 4DX-konceptet.

I början av december öppnar danskägda Nordisk film upp sin första svenska biograf i Uppsala. I och med öppnandet blir man först i Sverige med att erbjuda en bioupplevelse i 4DX.

Gott så, men kanske ingenting som får en att vallfärda till Uppsala för att kolla på bio. Säljargumentet får nog snarare anses var 4DX-konceptet – som man blir först i Sverige med.

4DX, som vissa kanske är bekant med om man besökt en bio i USA, innebär att man stimulerar ytterligare sinnen. Med hjälp av 19 olika effekter som skakningar i stolen, vind, vatten, dimma, lukt, snö, såpbubblor, värmepust i ansiktet och kittel under fötterna ska biobesöket tas till både nästa och nästnästa nivå.

De fem toppmoderna biosalongerna öppnar upp i Gränby i Uppsala i början av december.

De fem toppmoderna biosalongerna öppnar upp i Gränby i Uppsala i början av december.

Med öppningen av biografen i Uppsala inleder Nordisk Film Bio sin expansion i Sverige – under kommande åren är att tanken att man ska slå upp dörrarna till fler biografer runtom i landet.

Biljetterna kommer att börja säljas i november på www.nfbio.se och Café lovar givetvis att återkomma med ett ”hur maxat är det här – egentligen?”-omdöme i samband med öppningen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar