Här är proseccon som man inte blir bakis av

Lagom till våren är den här – proseccon som ska få oss att bli mindre bakfulla, i alla fall om vi ska tro Lidl, som säljer drycken.

Johanna Lejon  |  Publicerad 2018-03-26 12:42  |  Lästid: < 1 minuter

Prosecco känns mer populärt än någonsin och just när vi trodde att vi sett de flesta prosecco-nyheterna kommer kanske den bästa av alla.

Lagom till våren och uteserveringspremiären kommer proseccon vi väntat på. Den ULTIMATA proseccon skulle man kanske kunna säga: den bakfyllefria!

Drycken, framtagen av brittiska Lidl, har, enligt uppgift, betydligt lägre värden av sulfiter. Silfiter är det som håller vinet fräscht men det är också det som bidrar till huvudvärk dagen efter vi tagit ett eller ett par glas för mycket.

– Generellt sett använder ekologiska vinproducenter en lägre mängd sulfiter, vilket minskar risken att bli bakfull, förklarar Lidls vinmästare Richard Bampfield för brittiska Metro.

I nuläget är det dock inte klart om svenska Systembolaget kommer att börja sälja drycken. Annars får vi helt enkelt boka en Weekend till London! En resa helt utan huvudvärk...

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:18