Här är sommarens läskigaste skräckfilmer

Ondskefulla dockor, rysliga reptiler och svensk högtidsidyll är några av huvudingredienserna i sommarens skräckfilms-häxkittel.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-06-27 11:28  |  Lästid: < 1 minuter

Sommaren är en tid för att sola, bada och att sitta inne i biomörkret och låta sig svepas med i en riktigt mustig skräckis som i bästa fall skrämmer en halvt från vettet. Här är de rysarrullar som alla skräckfilmsfantaster kommer att försaka sin solbränna för i sommar.

Annabelle Comes Home | På bio nu

Nu är det dags för återbesök hos den djupt ondskefulla dockan Annabelle och hennes släptåg av osaliga andar. Handlingen den här gången utspelar sig kort efter händelserna i kioskvältar-skräckisen från 2013, The Conjuring. Spökjägarna Lorraine och Ed Warren har låst in Annabelle i ett rum i sitt hem, men snart är hon ändå på jakt efter parets 10-åriga dotter och hennes vänner.

Child’s Play | På bio nu

Kan man få nog av skräckinjagande dockor? Knappast va? Den kanske mest klassiska ockulta dockan, Chucky, står i centrum i den här rullen som har uppdaterat 80-talets kultrulle med modern teknologi. Istället för att vara besatt av en hädangången seriemördare är nämligen Chucky en slags Google Home-docka med onda avsikter.

Midsommar | Biopremiär 10 juli

Hereditary-regissören Ari Aster är tillbaka med en film som utspelar sig i – Sverige! Detta under, just det, midsommar. Ett ungt par ska tillbringa sommaren i en svensk by och hamnar mitt i ett midsommarfirande som minst sagt spårar ur.

Polaroid | Biopremiär 19 juli

Ensamvargen Bird Fitcher har ingen aning om vilka mörka hemligheter som finns kopplade till den mystiska gamla polaroidkameran hon hittar. Men det dröjer inte länge innan hon upptäcker att de som blir fotade med kameran möter ett tragiskt slut.

Crawl | Biopremiär 24 juli

Den här rullen utspelar sig i Florida och kretsar kring... krokodiler. De rysliga reptilerna får fritt spelrum efter en tropisk cyklon och en far och dotter tvingas kämpa för sin överlevnad.

Scary Stories to Tell in the Dark | Biopremiär 19 augusti

Norske Trolljägaren-regissören André Øvredal teamar upp med skräck-ekvilibristen Guillermo Del Toro i producentrollen. Handlingen utspelar sig på en herrgård i 60-talets USA där en ung tjej med mörka hemligheter bor.

SE OCKSÅ: 5 ikoniska skräckfilmskaraktärer

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-27 11:47