Hoppa till innehåll

Här är varför du bör ha koll på musikpriset Denniz Pop Awards

Årets upplaga av prestigefyllda Denniz Pop Awards äger rum i juni på Musikaliska Kvarteret. Här är allt du behöver veta om galan.

När Denniz Pop Awards grundades 2013 av den formgivande låtskrivaren Denniz Pops gamla kollegor från Cheiron-studion, men också av hans vänner och familj, var det i syfte att föra den nu bortgångne musikprofilens arv vidare. Detta genom att stötta nya generationer av låtskrivare, producenter och artister.

Juryn får även sägas ha ett visst mått av fingertoppskänsla. Tidigare har priset i kategorin Rookie Artist/Band tidigt i karriärerna gått till artister som Tove Lo, Smith & Tell och Ellen Krauss. I år delas priset för första gången ut i Musikaliska Kvarterets lokaler på Nybrokajen i Stockholm och frågan är vem som plockar hem det i år? På spel står utöver äran 10000 dollar.

”I år har vi valt en venue som gör avstamp i svensk musik på olika sätt då 2024 är ett starkt svenskt musikår. I Musikaliska Kvarteret finns bland annat Sveriges första konsertsal och stället sprudlar av kreativitet och härliga möjligheter som vi tyckte kändes som en som en perfekt plats att ha Denniz Pop Awards på,” säger Jacob Schulze jurymedlem och grundare av galan.

Utöver Schulze består juryn av välkända namn som Maz Martin, Rami Yacoub, Tove Lo, Andreas Carlsson, Alexander Kronlund, Per Magnusson, Lisa Miskovsky, Johan Amatiello, Jörgen Elofsson och Doris Daga.

Och de nominerade är…

Rookie Artist/Band

Shadi G – 28 år, från Göteborg: pop, jazz, R&B/soul

Si Evol – Malte Höglund, 28 år, och Peteris Strante, 24 år: indieduo från Ekerö/Stockholm

Vendela – 23 år, från Köping: mörk pop 

Rookie Songwiter/Producer

Wilhelm Börjesson – 26 år, från Barsebäck: elektroniskt, pop

Joel Kiviaho – 24 år, från Eskilstuna: producent (bl a på Fricky-hiten ”Nattbuss)

Em Walcott – 26 år, från Stockholm: topliner som Grammy-nominerats i USA för sina låtar på Janelle Monáe-albumet The Age of Pleasure

International Rookie

Chelsea Balan (USA)

Ethan Hodges (UK)

Legzdina (Lettland)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.