”Henke verkar vara i mycket bra form”

På lördag spelar Sverige den tunga VM-kvalmatchen borta mot Portugal. Och med Zlatan avstängd vilar mycket ansvar och fokus på 38-åriga Henrik Larsson. Men håller skåningen fortfarande? Hur är egentligen dagsformen? Vi frågade ut en av dem som ser Larsson mest regelbundet och på närmast håll, Helsingborgs Dagblads Torbjörn Dencker, en av skribenterna bakom Hd.se:s […]

Publicerad 2009-03-25 15:29 | Uppdaterad 2014-03-26 15:03  | Lästid: 2 minuter | joel


På lördag spelar Sverige den tunga VM-kvalmatchen borta mot Portugal. Och med Zlatan avstängd vilar mycket ansvar och fokus på 38-åriga Henrik Larsson. Men håller skåningen fortfarande? Hur är egentligen dagsformen?

Vi frågade ut en av dem som ser Larsson mest regelbundet och på närmast håll, Helsingborgs Dagblads Torbjörn Dencker, en av skribenterna bakom Hd.se:s Sportbloggen.

Hur har Henke sett ut på träning den senaste veckan samt under senaste träningsmatchen mot Trelleborg?
– Jag har inte sett så mycket träningar på sistone eftersom det råder Rögle-feber i Nordvästskåne. Men jag kan tänka mig att det ser ut som vanligt. Alltså, han hörs mycket, pekar och styr. Min kollega bevakade matchen mot TFF. Enligt honom var Henke bäst på plan totalt sett. Han var mycket delaktig, gjorde sig spelbar och bjöd på underbara direktskarvar. Det senaste har ju blivit hans signum. Larsson verkar vara i mycket bra form.

Vad kommer att krävas av honom på lördag? Vilken typ av försvar ställs han mot?

Pepe, Carvalho och Bosingwa är alla klasspelare. Men allt hänger på inställningen. Kolla mot Danmark när de föll ihop. Henke kommer att ha en utgångspunkt som ligger något längre ner i banan än den andra svenska forwarden så han kommer nog att ha full bevakning av mittfältarna i första hand.

Vilken annan svensk anfallare skulle du säga platsar bäst bredvid Henke? Sett till enbart spelstil.
– Jag utgår från landslagssammanhang och säger Johan Elmander även om formen är högst tveksam. En straffområdesspelare som Berg skulle funka, men mot Portugal behövs djupledsglada spelare.

Baserat på vad du sett av Henke hittills, tror du att han får ett bra år?

– Ja, det kommer inte att märkas att han fyller 38 år i september. Han var i mitt tycke allsvenskans bästa och viktigaste spelare ifjol och kommer vara där i år också. Om det funkar för HIF vill säga. Försvarsspelet är en stor oroande faktor. Det är akilleshälen i år vilket varit märkbart under försäsongen.

Jacqueline Joo

Dela på Facebook
Tweeta