Annons
Annons

Henrik Lundqvist utsedd till en av världens bäst klädda idrottare

Nu hyllas Henke för sin stil igen och utses till världens sjätte stiligaste idrottare av Sport Illustrated. ”Jag minns att de äldre killarna hånade mina kostymer, mina smala slipsar och jeans”, säger hockeykungen.

Markus Thunberg

När Café började utse Sveriges bäst klädda man 2003 dröjde det inte länge innan Henrik Lundqvists namn dök upp.

Redan 2005 fick han priset med motiveringen: ”Där äldre hockeystjärnor ränner runt i svettiga träningsoveraller och högt uppdragna jeans har Lundqvist gjort det till en poäng att alltid vara välklädd både privat och inför match, med skarpa kostymer, designerjeans och en omvittnat välskött frisyr.”

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– För mig är en match en högtidsstund, då ser jag kostym som en självklarhet. Visserligen sitter jag där i den chartrade bussen och inte en jävel ser mig. Men det känns match, det känns rätt, sa han då.

Henke Lundqvist 2005 när Café utsåg honom till Sveriges bäst klädde man. Foto: Eric Broms

Och sedan har det fortsätt regna stilpriser över Kungen av New York. Nu senast är det ansedda Sports Illustrated som har Lundqvist på listan över världens 20 bäst klädda idrottare. Där trängs han med Lebron James, Roger Federer, Serena Williams, Victori Cruz och Russel Westbrook i toppen. Lundqvist tar en hedrande sjätteplats på tidningens lista. I en intervju berättar ishockeymålvakten mer om hans första tid i NHL, år 2005.

– Min stil passade in i New York, men den passade inte in i hockeyvärlden. Jag minns att de äldre killarna hånade mina kostymer, mina smala slipsar och jeans. Men i New York smälte jag in direkt. Nu har hockeyn förändras, de yngre killarna bryr sig mer om sin stil, säger han till SI.

Lundqvist fortsätter:

– Men det är roligt, jämför jag mig med vanliga svenskar eller andra här i New York är jag inte så stilig. Jag har ett särskilt sätt att klä mig, men det är inte så att jag försöker vara trendig.

Henke Lundqvist berättar att att han försökte klä upp sig mer när han var yngre.

– Mellan 17 och 24 försökte jag hitta vad jag gillade. Men sedan hittar man det och om folk gillar det så bra, men gör de inte det så är det också lugnt. Kollar jag i min garderob nu har jag saker jag gillar, jag har inte saker jag tror andra ska gilla. Det är den största skillnaden med att bli äldre, säger han.

Världens sjätte bäst klädda idrottare berättar att han har flera kostymer han bara burit enstaka gånger och att han inspireras av James Bond-filmer.

– Jag gillar verkligen Bond-filmer just nu. Inte bara för att det är bra filmer, men de har alltid den senaste tekniken, bilarna och modet. De är bara roliga att se. Den senaste filmen hade några riktigt bra looks. Jag är ett stort fan av bilar, så allt hänger ihop. Och så är han ju en hårding som räddar världen.

https://www.instagram.com/p/BWmrS_JngM6/?taken-by=hank30nyr

Annons

Dela (130)
TweetaLaddar