Hoppa till innehåll

Hetaste filmerna och serierna att streama i februari

Hetaste filmerna och serierna att streama i februari
Joakim Almén

Café plockar russinen ur kakan och väljer de 10 hetaste nya tv-serierna och filmerna som har premiär på streamingtjänsterna i februari.

1. Black Panther: Wakanda Forever

Premiär 1 februari på Disney+.

Den mycket efterlängtade uppföljaren till superhjältefilmen Black Panther från 2018 kunde skryta med hela fem Oscarsnomineringar. Bland annat för bästa ledmotiv med den Ludwig Göransson-skrivna Rihanna-låten Lift Me Up. I Wakanda Forver kämpar Angela Bassetts drottning Ramondos gäng med för att skydda deras nation från världsherraväldetörstande angripare i kölvattnet av Kung T’Challas död. Även med tunga skådisar som Lupita Nyong’o och Martin Freeman.

2. Kapningen

Premiär 6 februari på C More.

Kapningen lockar med stjärnspäckad cast och som en fristående uppföljning på den gamla seriesuccén Sthlm Rekviem. Tittarna får bland annat återse karaktärerna Fredrika Bergman (Liv Mjönes) och Alex Recht (Jonas Karlsson) som flera år efter handlingen i Sthlm Rekviem nu sammanförs på grund av en flygplanskapning där motivet är betydligt mer komplext och personligt än de kunnat föreställa sig. Även med Adam Lundgren, Gustaf Hammarsten och Ana Gil de Melo Nascimento.

https://www.youtube.com/watch?v=mLMxef0HEis&ab_channel=CMore

3. You, säsong 4

Premiär 9 februari på Netflix.

Joe Goldberg (Penn Badgley) har flyttat till London och anammat Paul McCartneys look från inspelningarna av ”Let it Be”.

Generation Z-dramat om Joe Goldberg, den initialt boy next door-kompatibla snubben gone superstalker och mördare, rullar vidare med en fjärde säsong. Efter att hans tidigare liv gick upp i rök har Goldberg flytt till Europa för att undkomma sitt minst sagt stökiga förflutna. Han tvingas återigen anta en ny identitet och fortsätter sin krokiga strävan efter sann kärlek. Men han hittar snart sig själv i en konstig ny roll som motvillig detektiv eftersom han inser att han kanske inte är den enda mördaren i London. Del 1 har premiär 9 februari medan vi får vänta på del 2 som släpps 9 mars.

4. Jurassic World Dominion

Premiär 10 februari på SkyShowtime.

Får det lov att vara ett stycke blockbusterfilm om dinosaurier på bästa streamingtid? Den avslutande filmen i den Chris Pratt- och Bryce Dallas Howard-drivna Jurassic World-trilogin låter oss återse Sam Neill, Jeff Goldblum och och Laura Derns karaktärer från Jurassic Park-eran. Inget broderande av historien krävs därmed. Goldblum, Dern och Neills medverkan är tillräckligt med nostalgiskt godis för att trycka på ”play”-knappen.

5. Limbo

Premiär 12 februari på Viaplay.

Stjärntäta Limbo tar avstamp i en personlig händelse från serieskaparen Rakel Wärmländers eget liv. Sönerna till tre mammor och nära vänner skadas svårt i en trafikolycka och serien följer efterspelet, hur livet och deras relationer till varandra påverkas av den tragiska händelsen. ”Serien i sig är helt fiktiv, men däremot är olyckan tagen ganska rakt av från verkligheten. Sen när jag själv blev förälder har jag fortsatt fundera på hur jag själv skulle reagerat och agerat om något liknande hände mig”, har Rakel själv sagt om serien. Förutom Rakel Wärmländer ser vi även Sofia Helin, Louise Peterhoff och Oscar Töringe. Dessutom begår Mando Diaos Björn Dixgård solodebut med låten Higher som är ledmotivet till serien.

6. Full Swing

Premiär 15 februari på Netflix.

Drive to Survive, dokumentärfullträffen om Formel 1-cirkusen, har fått sina avknoppningar. Nyligen kom tennisdokumentären Break Point, med fokus på ATP-tourens största tävlingar som Australien Open och Grand Slam-bataljen på Roland Garros grus i Paris. Nu kommer nästa Netflix-dokumentär av Drive to Survive-gänget. Den här gången får tittaren hänga med bakom kulisserna i den absoluta toppen av golf. Dokumentärmakarna följer bland annat de amerikanska superstjärnorna Jordan Spieth och Dustin Johnson. Förutom spikraka monsterdrives och lyxiga golffaciliteter får du räkna med en hel del intriger. 2022 var nämligen året Saudi-pengar lockade flera av världsspelarna, däribland Johnson, till den omstridda LIV-touren.

7. Hello Tomorrow!

Premiär 17 februari på Apple TV+.

En ny dramakomedi med rutinerade Billy Crudup i huvudrollen. Samme Crudup är även en av seriens producenter. Serien utspelar sig i en retroframtid och kretsar kring ett gäng säljare som kränger semesterbostäder på månen. Crudup spelar Jack, en försäljar talang och höga ambitioner, vars orubbliga tro på en ljusare morgondag inspirerar medarbetarna omkring honom och väcker liv i hans desperata kunder. Ambitionerna och tilltron hotar däremot att göra honom farligt vilsen i drömmen som driver honom. 

8. Carnival Row, säsong 2

Premiär 17 februari på Prime Video.

Orlando Bloom och Cara Delevingne är tillbaka i fantasyserien ”Carnival Row”.

Behöver du mer fantasy i ditt liv nu när House of the Dragon och Sagan om Ringen-serien har säsongsuppehåll? Då kan det vara läge att kika åt Primes lite förbisedda Carnival Row. Den första, något underskattade, säsongen kom redan 2019, och i den andra säsongen är Orlando Blooms hattbeprydde Rycroft Philostrate och Cara Delevingne Vignette Stonemoss tillbaka. Tittaren får fortsatt följa den tidigare inspektören Rycroft Philostrates när han utreder ett gäng hemska mord som väcker spänningar i området och många lösa trådar från den första säsongen kommer att få sin förklaring och, eventuellt, upplösning.

9. The Consultant

Premiär 24 februari på Prime Video.

Quentin Tarantinos favoritskådis Christoph Waltz spelar en konsult.

The Consultant är en skruvad komedithriller-serie som utforskar den olycksbådande relationen mellan en chef och en anställd. När den nya konsulten Regus Patoff (spelad av Tarantino-favoriten Christoph Waltz) anställs för att förbättra verksamheten på det appbaserade spelföretaget CompWare, upplever anställda nya krav och utmaningar som gör att allt kan börja ifrågasättas – inklusive deras liv. Några av avsnitten är regisserade av den svenska regissören Charlotte Brändström som bland annat regisserat avsnitt i The Witcher och senast Sagan om Ringen: Maktens ringar.

10. Formula 1: Drive to Survive, säsong 5

Premiär 24 februari på Netflix.

Den stilbildande sportdokumentärserien, som har hjälpt till att föryngra den tidigare rätt så gamla målgruppen som följer F1-cirkusen, är tillbaka för femte gången. Den nya säsongen följer, precis som avknoppningarna Break Point och Full Swing, föregående års tävlingssäsong, vilket innebär att vi bland annat kommer att få följa den fyrfaldiga mästaren Sebastian Vettels sista säsong som förare.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.