Annons

Tommy Hilfiger talar ut

Patrik Hedlund

Hur ska vi klä oss i vår? Vilken skjorttyp är bäst? Och vilka plagg är givna på en segelbåt? Cafés modechef Daniel Lindström har varit i New York och frågat ut modemästaren Tommy Hilfiger.

***

New York i september 2011. Det är modeveckans första dag och Tommy Hilfiger ska presentera sin herrkollektion på The High Line, den upphöjda tågbanan i Meatpacking District från 1930-talet som gjorts om till park och promenadstråk.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Tommy Hilfiger befinner sig själv på back­stageområdet och talar stolt om vårplaggen som snart ska skickas ut på catwalken för granskning av världens samlade modepress.

– Jag kallar den här kollektionen ”Modern prep” för att understryka en ny riktning inom varumärket. Stilen är fortfarande djupt förankrad i vårt DNA, amerikansk preppy, men looken är mer modern och urban.

Hur rekommenderar du en kille att gå klädd den här våren?
– Var inte rädd för att våga använda färg och kombinera på nya sätt. Många män tror att man inte kan matcha till exempel rött med rosa eller lila och orange. Det kan man visst! Färg på kläder gör människor glada. Jag har ofta själv på mig röda byxor och marinblå klubblazer.

Vilket plagg ska man leta efter om man vill ha en lite hårdare look?
– En skinnjacka i MC-modell är alltid bra att ha i garderoben. Den kan du ha till jeans, chinos och i vissa fall även kostymbyxor. Vi presenterar även en hel del kamouflagemönster på både överdelar och accessoarer vilket är ett enkelt sätt att se lite tuffare ut.

Varumärket Tommy Hilfiger har allt från jeans och sportkläder till skräddade kostymer, men vilken manlig stil ligger dig personligen närmast om hjärtat?
– Jag är svag för marint mode på våren och sommaren. Det känns alltid så rent och fräscht med vitt, blått och rött och ränder. Segling är en av de snyggaste sporterna som finns.

Vilka plagg är givna på en segelbåt?
– Självklart seglarskor och då helst från originalet Sperry Topsider från 1930-talet. Sedan vita eller marinblå shorts, en anorak, en randig bomullströja och en lätt blazer.

Många unga män köper sin allra första kostym på våren för att ha på student- och skolavslutningar. Vilket är ditt bästa råd?
– Köp en grå kostym med en tvåknäppt kavaj. Den fungerar året runt och i de flesta sammanhang.

Och, slutligen, vilken typ av skjorta?
– En modeintresserad man behöver såklart ett antal olika skjortor med varierande färg, krage och material – men den mest användbara är utan tvekan en vit oxfordskjorta med button down.


En av många varsityjackor i Tommy Hilfigers vårkollektion.


Backstage på New York-visningen.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar