Hitta billigaste snusdosan i Sverige – nu finns ett sorts prisjakt för snus

Snus

En prisjämförelsetjänst som inte att kommer revolutionera ditt liv, men förhoppningsvis spara dig ett gäng hundralappar per år.

Joakim Almén | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2022-06-29 12:14  |  Lästid: < 1 minuter

E-handeln fortsätter att växa för varje år, så även för snus. Men fortfarande sker majoriteten av snusköp över disk hos en tobakshandlare eller på 7-Eleven och Pressbyrån. Om undertecknad ska rannsaka sig själv finns det alltjämt en sorts miniskam över att lägga en stock snus i en digital varukorg – trots att det egentligen inte finns några konkreta planer på att sluta snusa, åtminstone inte inom absolut närtid.

Dumdristigt ju, nästan på gränsen till ekonomiskt idiotiskt. För hur man än vrider och vänder på det så är det nästan alltid billigare att handla snus online. Och för dig som inte är lika ekonomiskt irrationell som undertecknad finns nu prisjämförelsetjänsten som gör att du kan spara ett gäng hundralappar på dina snusinköp.

Prilljägaren.se fungerar som liknande prisjämförelsetjänster, som exempelvis Prisjakt, fast fokuserar enkom på att scanna internet efter – du gissade rätt! – snus. Prilljägaren lanserades i veckan och bland över 500 snussorter som sökmotorn hittar det billigaste onlinepriset på saknas emellertid i skrivande stund stora varumärken som Knox och Café-favoriten Lundgrens.

”När vi hörde talas om den idag mycket begränsade E-handeln av dessa varor, insåg vi att det fanns en plats att fylla. Genom vår sökmotor får konsumenten nu vetskap om vilka E-handlare som faktiskt finns, tillsammans med aktuellt beslutsunderlag kring pris, betalnings- och fraktalternativ. Vi ser redan prisskillnader på över 10:- per dosa på online kontra fysisk handel vilket gör att Prilljägaren kan hjälpa konsumenter att spara stora pengar”, säger Carl Conradsson på Bizkit, företaget bakom sajten.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-31 14:39