Nu finns ett vitt snus som inte svider under läppen

Stingfree snus

Stingfree heter det tobaksfria snuset som är världens första nikotinportionsnus med inbyggt patenterat skydd för tandköttet.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-04-17 16:36  |  Lästid: < 1 minuter

Tobaksfritt snus har hjälpt många rökare att sluta röka och bidragit till att Sverige har lägst andel rökande personer i EU. Visst, så kallat vitt snus innehåller nikotin och nikotin är ju inte bra. Men i jämförelse med att röka cigaretter är det som bekant ett betydligt hälsosammare alternativ.

Det finns dock en synnerligen irriterande detalj med tobaksfritt snus. Det svider ofta för jävligt i tandköttet av nikotinpåsarna. Speciellt om du snusar smakerna mint eller eukalyptus.

”Så ska det ju inte behöva vara” tänkte stockholmaren Bengt Wiberg och startade efter att han gått i pension som ekonomichef snusmärket Stingfree tillsammans med ingenjörssonen Daniel Wiberg.

Snusinnovatörerna Bengt och Daniel Wiberg. Foto: Daniel Wiberg

I år fick de patent i Europa och USA på sin Stingfree-teknik som innebär att nikotinpåsarna har ett inbyggt skydd på tandköttsidan av prillan som reducerar sveda och irritation på tandköttet. Förhoppningen är att den nya prillinnovationen ska bli industristandard för både vitt snus och traditionellt portionssnus framgent.

Stingfree Blue Mint finns i dagsläget att köpa på utvalda tobaksbutiker och vissa e-handelssajter.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad för 1 day sen