Annons

Hitta godbitarna i New York – här är Roy Fares 9 bästa tips

Cornflake-mjukglass, italiensk matmarknad och sneakershopping. Mästerkonditorn Roy Fares delar med sig av sina bästa tips för en bra resa till USAs mest folkrika stad, New York.

Jonna Nordlund

royFares

Roy Fares vann år 2010 pris som årets konditor i Sverige.

2013 gav Roy Fares ut boken ”United States of Cakes” där han besökte Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Nu har han återvänt till staterna för att skapa sin nya bok ”Sweet Spots of New York”, en bok där recept blandas med tips på ställen att besöka i staden. För Café berättar han vad det är som gör New York så speciellt och vilka ställen du absolut inte får missa när du besöker The Big Apple.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– New York är annorlunda än resten av USA då det byggdes av migranter. Det är en otrolig mix av olika människor och kulturer på en liten plätt.  Du kan hitta allt du vill i matväg där.

Men för att vara en liten plätt finns det verkligen väldigt många stadsdelar att röra sig i. Chinatown, SoHo och Little Italy är endast ett fåtal  ställen du kan besöka men en av Roy Fares favoritplatser är en plats som tidigare var känd för sin italiensk-amerikanska befolkning.

– Jag tycker man ska åka till Brooklyn, blir alltid inspirerad när jag åker dit och älskar den kreativa atmosfären. Sedan finns det också massor av härliga restauranger i området.

Även Central Park är ett favoritställe för Roy Fares men han trycker ändå på att det viktigaste är att inte bara lockas av att endast besöka de vanliga sevärdheterna utan att röra sig fritt i staden.

– Du hittar massor av ställen genom att bara gå omkring i New York. Jag har varit där fem gånger och upptäcker nya saker varje gång, Men lägg mindre tid på turistattraktionerna. Vill man lära känna staden på riktigt är det bättre att leta upp de gömda guldkornen som NY-borna hänger på.

tacombi

Tacombi

255 Bleecker Street, New York.

– Tacombi är ascoolt, det är ett gammalt garage som gjorts om till en mexican fiesta. Deras tacos är grymma! Hit måste du gå om du gillar mexikansk mat.

cereal-ice

Momo Fuku 

15 w. 56th Street (between 5th and 6th Avenue), New York.

– Asiatiskt mat som är jättegod och med väldigt mycket smak. Deras steamed buns med pork är så jävla goda! De har också en milk-bar där de har en mjukglass som har samma smak som mjölken får efter att du har ätit cornflakes, sedan toppar de glassen med krossade flakes. Det känns väldigt amerikanskt.

chelseam

Chelsea Market

75 9th Avenue (Between 15th and 16 Streets), New York.

– Det här är ett känt ställe om man är i New York. Det är fyllt av massa små restauranger som du kan välja mellan.

eataly

Eataly

200 Fifth Avenue, New York.

– Är precis som Chelsea Market ett ställe med massa små restauranger men här är all mat italiensk. De har jättegod hemmagjord pasta och massa goda ostar och vin.

baked

Baked

Red Hook, 359 Van Brunt Street, Brooklyn

– Vill du ha riktigt goda, amerikanska bakverk ska du gå till Baked. De har galet utbud av cookies och tårtor. Jag gillar också deras koncept som skapats av två gamla reklamkillar.

Fika

Fika

450 Washington Street, New York

– Jag vet att man egentligen inte ska gå på svenska ställen när man är i New York men jag tycker ändå att man ska gå till ett ställe som heter Fika. Det ligger i Tribeca, vilket är ett stort, fint, industriellt område. Fika ägs av två svenskar och de har grymt goda chokladpraliner där. Sedan tycker jag att det alltid är kul att suporta svenskar som jobbar utomlands.

Balthazar2

Balthazar

80 Spring St. New york

– En restaurang med bistrostämning som känns väldigt klassiskt franskt och amerikanskt. Här är det jättehärlig stämning och de har riktigt goda drinkar.

nike2

Nike Town

6 East 57th Street New York

– Jag älskar sneakers och brukar alltid handla det när jag är i USA. Nike Town har blivit ett ställe jag alltid besöker när jag åker till New York.

ny2

N.Y. Cake

56 West 22nd Street (between 5th and 6th Avenues), New York

– En butik fylld med bara bakprylar. De har allt du kan tänka dig, grytor, formar, strössel, allt. Det kanske inte är så fancy men det är typ Mekka för baknördar.

roj

Boken ”Sweet Spots of New York” kommer ut den 23 mars men finns redan nu att beställa på adlibris.com.

Annons

Dela (353)
Tweeta

Annons


Laddar