Annons
Annons


Tomtom One XL

Pris 4 000 kronor
hittahem_tomtom
Tomtom har det enklaste gränssnittet, mycket tack vare att skärmen är så stor. Liksom de andra går det att koppla den till en mobiltelefon och därmed kan den ta emot uppdaterad information. Ett mycket bra val för dig som vill ha en bra gps, men den är lite bökig att ta med sig när man lämnar bilen.

Betyg fiskarn_4

Mio Digiwalker H610
Pris 3 800 kronor
hittahem_mio
En liten handhållen gps (den enda som enkelt ryms i fickan) som även dubblar som mp3-spelare.

Annons

Skärmknapparna är pytte­små, så glöm att skriva in en ny adress medan du kör. Men den här är framför allt till för aktiva som gillar att fjällvandra eller cykla. Ruskigt snabb på att hitta satellitsignalen.
Betyg fiskarn_4

Navigon 3110
Pris 3 200 kronor
hittahem_navigon

Lika smidig som Sonyn, men har något färre funktioner. Skärmen är knivskarp och inmatningssystemet enkelt, men skärmknapparna skulle kunna vara större. Laddad med detaljerade kartor över Norden och västra Europa, men har sämre täckning om du ska till Grekland. Varnar när du kör för fort.
Betyg fiskarn_4

Garmin Nüvi 660FM
Pris 5 600 kronor
hittahem_garmin
Liksom Tomtom XL kommer Garmin Nüvi också med en rejält tilltagen skärm – fast den här känns smidigare. Fulladdad med funktioner som handsfree-möjlighet om du parar telefonen via bluetooth, inbyggd fm-sändare och ett mycket enkelt gränssnitt. Det här är kort sagt en höjdar-gps. Men priset är för högt.
Betyg fiskarn_4

Navman F20
Pris 1 700 kronor
hittahem_navman
Av alla gps:er vi testade så var Navman den krångligaste. Gränssnittet är inte helt självklart, men när du väl fått kläm på det är det enkelt. Bra med knapp som snabbt visar närmaste bensinstation. Skärmen är i minsta laget och innehåller alldeles för mycket information. Men lågt pris gör den ändå köpvärd.
Betyg fiskarn_3

Nokia N95
Pris 4 000 kronor
hittahem_nokia
Som telefon betraktat är N95 kanonbra med alla sina möjligheter att spela upp media samt navigera med sin inbyggda gps. Men när den ställs mot den här samlingen får den svårt att hävda sig. Det tar flera minuter att få in en gps-signal och det kostar pengar om du vill navigera med hjälp av den.
Betyg fiskarn_3

Sony NV-U71T
Pris 4 000 kronor

hittahem_sony

Sonys lilla gps har en suverän upphängningsanordning som fäster på allt. Den är aningen seg när du matar in text, men detta kompenseras av mängder med funktioner, vass skärm, bra ljud och smidigt format. Kartor för större delen av Europa medföljer, medan öststatsländerna har något sämre täckning. Och så känner den igen gester. Rita ett uppochnedvänt ”V” på skärmen så visar den vägen hem.
Betyg fiskarn_5

Petter Ahrnstedt

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar