Annons

 

musikmobil_nokia

NOKIA 3250

En finurligt roterande underdel, som antingen tar fram telefonens kamera eller mp3-spelare, ger Nokia 3250 ett lite väl säreget utseende. Desto bättre då att telefonen är fullproppad med flådiga funktioner (riktig webbläsare och Lifeblogg), en
2-megapixelkamera samt ett minneskort på 512 megabyte. Ljudmässigt är det inte mycket att klaga på, möjligen bortsett från att volymkontrollen har för stora steg. Du kan enkelt koppla in egna hörlurar om du vill.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

 

pris 3 600 kronor.

betyg fiskarn_4

 

 

musikmobil_sonyericsson

SONY ERICSSON W810I

Man kan kalla W810i mycket, förutom ”ny telefon”. Det är i princip samma lur som W800i, men några funktioner har finslipats. Superb meddelandehantering är en av dem. Ljudmässigt blir vi glada hela vägen – det låter stort och bra. De medföljande lurarna är lite tveksamma, men det går att ansluta ett par vanliga hörlurar. Designmässigt är den hur läcker som helst: svart med orange detaljer. Läg därtill en 2-megapixelkamera med autofokus och du har ett riktigt hett val.

 

pris 3 500 kronor.

betyg fiskarn_5

musikmobil_lg

LG CHOCOLATE

Om utseendet var allt skulle fem fiskargubbar pryda den här recensionen. Men så är det inte. LG:s KG800, även kallad Chocolate är snyggast i stan med sin svarta kropp och rött lysande knappar. Telefonen är av slajd-modell, ett tryck med tummen och knappsatsen glider fram. Som mp3-spelare, nja… För det första är minnet bara på 128 megabyte och går inte att bygga ut. Det behövs alltså inte ens ett ”för det andra”. Kameran är på 1,3 megapixel och tar rätt skrala bilder.

 

pris 3 600 kronor.

betyg fiskarn_3

 

 

musikmobil_samsung

SAMSUNG SGH-1300X

För att vara utrustad med hårddisk är Samsungs i300X bra mycket slankare än kollegan N91 från Nokia. Till skillnad från de andra telefonerna kör den här Windows Mobile, vilket inte behöver vara dåligt. Riktigt uselt, däremot, är att det tar flera sekunder att hoppa mellan två spår. Bortåt sex, sju sekunder. Likaså att föra över filer, räkna med ett par timmar om du ska fylla hela den fyra gigabyte stora hårddisken.

 

pris 5 500 kronor.

betyg fiskarn_2

musikmobil_nokia-silver

NOKIA N91

Nja, Nokias flaggskepp,
försett med fyra gigabytes hårddisk och allt må ha trådlöst nätverk och en massa annat lull lull. Men designen… Den är stor, klumpig och för att komma åt den minimala knappsatsen måste du öppna en lucka. Ljudmässigt är den dock grym. Det låter fantastiskt – och 3,5 mm hörlursingång direkt i telefonen borgar för sköna musikstunder. Synd bara att den är så skrymmande. Och dyr.

 

pris 6 000 kronor.

betyg fiskarn_2

 

musikmobil_motorola

 

MOTOROLA RAZR V3X

Nya Razr V3 är lite av en surströmming. Jag vet inte riktigt om jag gilllar den eller inte, men visst påminner den om en flygplansvinge med sin asymmetri och skumma detaljer. Det är i alla fall en telefon som väcker uppmärksamhet. Razr har plats för ett trans flash-kort,

på köpet får du 512 megabyte. Som mp3-spelare fungerar den hyfsat, trots att det inte går att göra några inställningar med ljudet.

 

pris 2 500 kronor.

betyg fiskarn_3

 

Petter Ahrnstedt

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar