Hoppa till innehåll

H&M gör nästa samarbete med italienska Moschino

Malin Karlberg

H&M:s nästa designsamarbete blir med hyllade Moschino. ”Jeremy Scott är en fantastisk designer som vet hur man har kul med mode och hur man når ut till sina fans runt om i världen”, säger H&M:s Ann-Sofie Johansson.

Nästa haute couture-kollektion kommer att skapas i samarbete med det italienska modehuset Moschino och dess chefsdesigner Jeremy Scott, avslöjar H&M.

Nyheten offentliggjordes via Instagram Live under den kändistäta Coachella-festivalen i Kalifornien – med hjälp av den amerikanska supermodellen Gigi Hadid, som på bilden ovan bär ett första smakprov från kollektionen.

– Moschino och H&M är det perfekta samarbetet med en kreativ mix av street-kultur och glamour. Jeremy Scott är en fantastisk designer som vet hur man har kul med mode och hur man når ut till sina fans runt om i världen, säger H&M:s kreativa rådgivare Ann-Sofie Johansson i ett pressmeddelande.

Jeremy Scott berättar att det blir en lekfull och färgstark kollektion som Moschino-fans kommer att uppleva som en greatest hits-kollektion.

– Precis som med alla mina kollektioner handlar det om att humor möter haute couture möter street-kultur, säger han. Den kommer att flirta med det förflutna, men ändå kännas ny och fräsch.

H&M [tv] Moschino kommer att börja säljas 8 november online och i utvalda H&M-butiker. Kollektionen innehåller 45 damplagg och 20 herrplagg.

Artikeln publicerades först på Femina.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.