H&M gör nästa samarbete med italienska Moschino

H&M:s nästa designsamarbete blir med hyllade Moschino. ”Jeremy Scott är en fantastisk designer som vet hur man har kul med mode och hur man når ut till sina fans runt om i världen”, säger H&M:s Ann-Sofie Johansson.

Malin Karlberg  |  Publicerad 2018-04-17 10:12  |  Lästid: < 1 minuter

Nästa haute couture-kollektion kommer att skapas i samarbete med det italienska modehuset Moschino och dess chefsdesigner Jeremy Scott, avslöjar H&M.

Nyheten offentliggjordes via Instagram Live under den kändistäta Coachella-festivalen i Kalifornien – med hjälp av den amerikanska supermodellen Gigi Hadid, som på bilden ovan bär ett första smakprov från kollektionen.

– Moschino och H&M är det perfekta samarbetet med en kreativ mix av street-kultur och glamour. Jeremy Scott är en fantastisk designer som vet hur man har kul med mode och hur man når ut till sina fans runt om i världen, säger H&M:s kreativa rådgivare Ann-Sofie Johansson i ett pressmeddelande.

Jeremy Scott berättar att det blir en lekfull och färgstark kollektion som Moschino-fans kommer att uppleva som en greatest hits-kollektion.

– Precis som med alla mina kollektioner handlar det om att humor möter haute couture möter street-kultur, säger han. Den kommer att flirta med det förflutna, men ändå kännas ny och fräsch.

H&M [tv] Moschino kommer att börja säljas 8 november online och i utvalda H&M-butiker. Kollektionen innehåller 45 damplagg och 20 herrplagg.

Artikeln publicerades först på Femina.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-20 11:03