H&M släpper nya herrkollektionen direkt från catwalken

Svenska modejätten höjer modegraden.

Martin Hansson  |  Publicerad 2017-02-16 14:10  |  Lästid: 2 minuter

I vår släpper modejätten H&M en spjutspetskollektion under namnet STUDIO SS17. En mindre samling av plagg för mannen som har ett stort modeintresse och inte vill kompromissa med sin egen stil och uttryck. Märkets stilsäkre herrdesigner Andreas Löwenstam berättar om nyckelplaggen i säsongens minimalistiska Studio-kollektion:

– Vi har velat skapa kontrasterande uttryck i varje look och jobbat mycket med motsatser i olika former: det smala i kombination med det överdimensionerade, det tunna tillsammans med det rigida, det grafiska tillsammans med starka accentfärger. Allt detta går som en röd tråd rakt igenom kollektionen i allt från silhuetter till nyanser och material.

Unikt för H&M:s nya Studio-kollektion är att du som kund kommer att kunna gå och köpa alla plaggen direkt efter premiär-
visningen i Paris i början på mars.

– Vi går mot en ny epok inom modeindustrin och att göra kollektionen tillgänglig för allmänheten direkt efter visningen känns otroligt spännande och är ett format som vi ser fram emot att testa, berättar Andreas Löwenstam.

Herrkollektionen är en balans mellan figursydd tradition och sportig modernitet. Ett av kollektionens mest starkaste plagg är den långa trenchcoaten i ull, som bärs ihop med ett minimalt linne och avskurna, stilrena sweatpants.

– George Cortina, som är den stylist vi samarbetat med, har med sin fingertoppskänsla hjälpt oss att sålla och göra ett urval som lett till den kollektion vi ser idag.

Vad är inspirationen bakom kollektionen? 

– Vid första anblicken kan kollektionen eventuellt upplevas som minimalistisk eftersom den går i en ganska begränsad och grafisk färgskala. Men jag skulle nästan hävda att den är det motsatta. Om man kikar närmare på både produkter och kvaliteter så ser man att kollektionen är innovativ med tekniskt avancerade material och delvis utmanande siluetter, förklarar Löwenstam.

Vilka är dina favoritplagg i kollektionen? 

– Mina personliga favoritplagg är den uppdaterade trenchen, den vändbara bomberjackan och den sportiga och tekniska anoraken.

H&M:s Studio-kollektionen 2017 släpps direkt efter visningen i Paris, den 1 mars, på H&M:s hemsida. Dagen efter visningen, den 2 mars, finns kollektionen i utvalda H&M-butiker.

Andreas Löwenstams favoriter

Hoodie, 499 kronor.

Trenchcoat, 1999 kronor.

Bomberjacka, 999 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-02-16 14:10