Hoppa till innehåll

Hollywoodstrejken är nästan delvis över

Jonas Strandberg

Det har knappast undgått någon att Hollywood stått helt stilla i flera månader, eftersom såväl manusförfattare som skådespelare gått ut i strejk för att förbättra sina arbetsvillkor. Nu verkar dock en lösning nära.

Efter en fem månader lång strejk (vilket gör den till den näst längsta i Hollywoods historia), verkar det nu som att den här segdragna konflikten äntligen håller på att börja lösa sig. Writers Guild of America rapporterar att man nått en preliminär överenskommelse med Alliance of Motion Picture and Television Producers (en branschorganisation som representerar hundratals produktionsbolag inom film och tv).

Detta preliminära kontrakt innebär förhoppningsvis att även SAG-AFTRA (skådespelarnas fackliga organisation som fortfarande är i strejk) snart kommer hitta en deal som alla parter är nöjda med.

Det är en trasslig konflikt vars lösning tydligast skulle märkas för biopubliken genom att storfilmer äntligen skulle sluta försenas. Nu senast såg vi exempelvis Dune 2-premiären skjutas framåt från en novemberrelease ända till mars 2024.

Så här kommenterar WGA situationen:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.