Höstens hår

joel  |  Publicerad 2007-09-06 14:51  |  Lästid: 2 minuterMittemellan

Modevisningsvändan är över för den här gången – och visst, preppy-benorna som vi uppmärksammat tidigare dröjer sig fortfarande kvar här och där, men det känns onekligen som om vi har sett det där förut nu… Med facit i hand är det i stället tre andra frisyrstuk som gjort intryck och känns både coola och moderna. Först ut är de nya, kortare klippningarna som för tankarna till en inte helt ny-snaggad Justin Timberlake eller kanske snarare Steve McQueen årgång 1968 – som kommer att bli en ännu tydligare influens fram-över. Snyggast visningsexempel? Hos Jil Sander, DSquared2, Prada och YSL. Allt du behöver är själva klippningen och en leave-in conditioner, sedan sköter detta hår sig själv. Både snyggt och praktiskt, alltså.

artikelbild_1_hår
Catwalkexempel på mittemellantrenden.

Upp
I hårresande kontrast till den kortare frisyren ovan finns den rockabilly-möter-Wolverine-stil som visades hos Dior, Jean Paul Gaultier och, i en aningen lugnare version, Lanvin, vinnare av Cafés Stora Modepris 2007 i kategorin Årets internationella märke.
Vill du testa själv heter dina verktyg – utöver längre hår – fön, borste, en gel för volym, ett lightvax för slutfinish och en spray för stadga. Hos både Kiehl’s och Philip B – produkterna som faktiskt används av modellerna – finns alla tre sistnämnda i grymt effektiv formula och med en bättre (läs: mer maskulint neutral) doft än hos de flesta. Via till exempel www.philipb.se kan du checka sortimentet i detalj och hitta ditt närmaste köpställe oberoende av var
i landet du bor.

artikelbild_2_hår
Catwalkexempel på upptrenden.

Ned
Till sist rockade en tung, nedåtsträvande och tvär lugg loss hos Alexander McQueen, Roberto Cavalli, Dries Van Noten och Paul Smith. Bär  den antingen blank-borstad eller mer bångstyrig. Viktigast är att den hänger jämns med dina ögonbryn och åtföljs av trimmade sidor och nacke
så att den får dominera.

artikelbild_3_hår
Catwalkexempel på nedtrenden.

Sammanfattning: Förra höstens preppyhår ger vika för lite minde disciplinerade killar, antingen racerklippta som en Steve McQueen i Bullitt, höjd- och volym-blåsta punkabillies eller luggslängande hårdingar med rätt att rocka. Alltsammans sjukt stiligt och redo att kopieras!

TOMAS LENNERYD

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-22 16:43