Snyggaste stilen i beige – 7 plagg i höstens hetaste färg

Cool i kamel, det är det stilrena valet för män i höst. Den varma färgen hittar du i höst på allt från scarves till den klassiska kamelrocken.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-10-11 10:26  |  Lästid: 2 minuter

En av de färger som återigen är höstens hetaste är kamel. Den klassiska kamelrocken blev populär i USA under 20-talet då den bars av polospelare utanför spelplanen, vilket också har gett den smeknamnet ”polo coat”. Traditionellt sett gjordes rocken också på just kamelhår, idag är dock de flesta kamelrockar gjorda i vanlig ull.

Richard Gere i American Gigolo. 

De senaste åren har den traditionella kamelrocken gjord en ordentlig comeback, oavsett om du besöker en italiensk lyxbutik eller någon av de större klädkedjorna så syns färgen på båda rockar, kortare jackor, stickat och halsdukar. Antingen bär du färgen klassiskt som Richard Gere ovan, eller mer rock’n’roll som Paul Simonon eller Kanye West. Om du känner att en kamelrock inte är din stil så är den varma färgen en perfekt färgklick du kan addera till en outfit, till exempel på en halsduk eller varför inte en polotröja?

Kanye i kamelfärgad rock med breda slag. 

The Clash-basisten Paul Simonon i samtal med David Bowie. 

Flera närliggande nyanser som oatmeal och caramel (färger som inte tjänar på att översättas till svenska) är också populära i höst. Scrolla ned för att se höstens snyggaste plagg i kamel och snarlika färger. Alla plagg i den här artikeln är utvalda av Café och länkas till återförsäljarna via tjänsten Apprl – klicka för att se storlekar och aktuella priser.

kamel3

Rockar, från Tiger of Sweden och Oscar Jacobson.

kamel2

Stickad tröja från Oscar Jacobson och scarf från Eton.

kamel1

Mockajacka från Gant och kavaj, Oscar Jacobson.

Duffel från Gloverall.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 21:48