Annons

Höstens stora jeansguide

Jeans fungerar som ett grundfundament i var mans garderob. Och det händer ständigt saker i jeansvärlden. Vi bad Niklas DybeckSOLO tipsa om de snyggaste modellerna, största klassikerna och bästa kombinationerna just nu.

Jeans fungerar som ett grundfundament i var mans garderob. Och det händer ständigt saker i jeansvärlden. Vi bad Niklas DybeckSOLO tipsa om de snyggaste modellerna, största klassikerna och bästa kombinationerna just nu.Jeans fungerar som ett grundfundament i var och varannan mans garderob. Men missta inte trygghet för lathet. Det händer ständigt saker i jeansvärlden.

Vi bad Niklas DybeckSOLO tipsa om de snyggaste modellerna, största klassikerna och bästa kombinationerna just nu.

jeans
SBU, Double M och Lost Souls.

Vilka är SOLO:s tre snyggaste jeans just nu?

– 1) Grå jeans från SBU i modellen Mac. Snygg slitning med tydliga whiskers (”whiskers” är alltså de morrhårsliknande ränderna vid höfterna), 1 700 kronor.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

2) Modellen Raw Used från märket Double M för 1 500 kronor. 3) Lost Souls-jeans i modellen Destroy Jean. Den har ordentlig slitning på både fram och baksidan av byxan och kostar 2 500 kronor.

Är det mer slitet än otvättat som gäller?
– Ja, det kommer mycket sånt nu. Men otvättat är också snyggt. Idag har jag själv en Levi’s 501:a, nyproduktion av en modell från år 1947.

Finns det någon klassisk jeansmodell som fungerar oavsett vilka trender som råder?
Levi’s 501:or är ju tidlösa. Men sedan tycker jag inte att man behöver nischa in sig på bara en modell utan variera modell och slitning efter tillfälle.

Om man är lite modigare då – och vill ha en lite speciell byxa?

– Blått och svart funkar bäst, så vi har inga färgglada modeller i sortimentet. Men vi har ett par GORE-TEX-jeans faktiskt! Modellen heter Win, är av märket Edwin och kostar 2 700 kronor.

skjorta
Skjorta från Made in the Shade.

Vad tycker du att man ska kombinera sina jeans med?
– Button down-skjortor med ränder och rutor är väldigt snyggt. Den här är tvättad så att man slipper stryka den. Skjorta med smala blå ränder från SOLO:s egna märke Made in the Shade för 700 kronor.

boot
Boots från Paul Smith.


Vilka skor är snyggast till jeans tycker du?

– De här Paul Smith-bootsen i mocka (4 500 kronor). De är impregnerade vid tåpartiet så att man inte får en blöt mule på skon när man går i slask.

Kristin Rehnqvist
 

Solo finns bland annat på Smålandsgatan 20 och Sankt Eriksgatan 45 i Stockholm, Kungsgatan 58 i Göteborg och Södra Tullgatan 4 i Malmö.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar