Hoppa till innehåll

Hov1 är tyvärr en av akterna som tolkar Håkan Hellströms jubilerande album

Jonas Strandberg

Håkan Hellströms sjunde album är en fantastisk popskiva som verkligen förtjänar att firas. Dessvärre får Hov1 vara med på ett hörn.

”När man blir lite äldre som jag ändå är nu, så blir man väldigt glad när yngre generationer plockar och gör något av det man gjort. Då lever det vidare på något sätt, det finns kvar. Det kanske låter fåfängt, men det är faktiskt det finaste betyget man kan få som musikskapare. Att låtarna lever kvar lite grann.”

Så beskriver Håkan själv firandet.

Detta är andra gången Spotify bjuder in artister till sin studio i Stockholm för att hylla ett album som spelat en betydande roll på den svenska musikscenen. 2021 fick fyra artister tolka låtar från Veronica Maggios “Satan i gatan” som då fyllde tio år – nu är hon en av artisterna som hyllar Håkan och hans album.

För 10 år sedan släpptes nämligen Det kommer aldrig va över för mig – ett studioalbum som sammanföll med Håkans kliv upp till att bli en arenaartist. Redan 2016 slog han publikrekordet på Ullevi, och i fjol slog han det på nytt då nära 72 000 besökare stod i publikhavet. Det kommer aldrig va över för mig är även det av hans mer arenaanpassade album som åldrats tveklöst bäst både live och i lurarna, och alltid väl värt att återbesöka.

Här är alla artister som tolkar spår från albumet:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.