Hyllad fransk designer i samarbete med Uniqlo

Franske eleganta designern Christophe Lemaire utökar samarbetet med Uniqlo efter två slutsålda kollektioner.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-06-11 09:50  |  Lästid: < 1 minut

Japanska modegiganten Uniqlo gjorde i dagarna klart med den hyllade designern Christophe Lemaire som artistic director för en ny linje vid namn Uniqlo U. Lemaire har sedan tidigare, förutom att ha designat på Hermés och sitt eget självbetitlade märke, även gjort två kollektioner tillsammans med Uniqlo. Fransmannens eleganta och klassiska kläder sålde då slut snabbare än tiden det tar att försöka uttala hans namn.

christophe-lemaire-uniqlo-u-artistic-director-111

Lemaire kommer nu leda sitt eget team i Paris där tanken är att designern ska bygga ett helt eget designkoncept under Uniqlos flagg. Tidigare har det japanska märket haft ett liknande samarbete med Jil Sander under namnet J+. Lemaires första kollektion för Uniqlo U kommer visas i Paris i juli och släpps under hösten.

Uniqlo är ett märke med rötter från Yamaguchi i 40-talets Japan. Märket brukar ibland beskrivas som ett japanskt H&M, fast med ett extra tydligt fokus på basplagg. Märket har rönt stora framgångar både i USA och delar av Europa med över 1 100 butiker i 14 länder. I dagsläget är det oklart när märket kommer till Sverige, men med tanke på företagets ambition att femfaldiga sin omsättning till år 2020 (och klädernas popularitet bland shoppande svenskar) skulle det inte komma som en överraskning om märket snart etableras i Stockholm. Tills vidare får svenskar som vill lägga vantarna på Christophe Lemaires hajpade nya kollektion hålla utkik på hemsidan i höst.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-17 09:38