Hoppa till innehåll

Hyllade bandet Jungle väljer sina popkulturella favoriter

Tom Cehlin Magnusson

Discoduo med stor skivsamling släpper nytt album.

Den brittiska duon Jungle slog för några år sedan igenom med dunder och brak. Med hjälp av några virala musikvideos så blev det hajpade bandets glossiga funkpop soundtracket till hemmafester, reklamspottar och FIFA-spel över hela världen.

Bandet har sedan dess turnerat världen runt och gjort sig kända för sin fullmatade liveshow, som inbegriper så många musiker och så blinkande backdrop att den omöjligen kan gå med vinst, och en strid ström av solkyssta discosinglar.

Efter att inledningsvis ha stått bakom kulisserna är nu Josh Lloyd-Watson and Tom McFarland tillbaka med sitt tredje album, Loving In Stereo. Samma beprövade grundrecept som sist, men för första gången med gästsångare och körer. En maxad upplevelse, alltså. Café bad Josh och Tom bläddra i sina skivbackar och välja ut sina favoritögonblick ur den popkulturella historien.

Album: What’s going on med Marvin Gaye. En obestridlig klassiker, Marvin är en av de största genom tiderna.

Låt: God only knows med Beach Boys. Så mycket känsla. Produktionen på Pet Sounds är enastående, Brian Wilsons svar på The Beatles.

Beat: J Dilla med Workinonit. Det här beatet har så mycket swagger, det är svårt att inte älska det första gången man hör det.

Ballad: I fall in love too easily av Chet Baker. Chet har en lugnande röst, och trumpetspelet!

Cover: Jeff Buckleys version av Lilac wine. Ingen gör dem bättre än Jeff, hans covers är helt enkelt bättre än originalet.

Intro: Free av Deniece Williams från 1976. Ett långt och vindlande, överjordiskt, intro som leder in till det mjuka droppet när beatet kommer in.

Textrad: ”The only one who’s really judging you is yourself”, från Alter ego av Tame Impala.

Filmscen: “You’re a toy”-scenen från Toy story, mest för att den är kul egentligen.

Dokumentär: Bläckfisken och jag, en dokumentär som kom ut nyligen på Netflix. En underbar historia om livet, och de band och förbindelser som vi alla delar.

Tv-serie: Första säsongen av Westworld.

Karaktär: Rick Sanchez, vem älskar inte Rick and Morty? Rick är full av livsvisdom och roliga ögonblick.

Tv-seriefinal: The end, Lost.

Albumomslag: Sgt. Pepper’s lonely hearts club band.

Låtskrivare: John Lennon.

Producent: Shuggie Otis – han är bara bäst, helt enkelt.

Jungles nya album ”Loving in Stereo” är ute nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.