Annons
Annons

Hyrfilmstips: Felon

Det är lördag (10/1) och ska du inte ut och rumla har vi faktiskt en rekommendation att komma med. Hyr eller streama hem Felon. Vid första anblicken ser det rätt skrämmande ut: En rulle om en anstalt där man experimenterar med fångarna och låter dem slåss i gladiatorliknande uppgörelser. Men bakom det fula omslaget, och säljfrasen ”No rules, no hope, no way out”, döljer sig en välspelad fängelsefilm.

joel

Det är lördag (10/1) och ska du inte ut och rumla har vi faktiskt en rekommendation att komma med. Hyr eller streama hem Felon. Vid första anblicken ser det rätt skrämmande ut: En rulle om en anstalt där man experimenterar med fångarna och låter dem slåss i gladiatorliknande uppgörelser. Men bakom det fula omslaget, och säljfrasen ”No rules, no hope, no way out”, döljer sig en välspelad fängelsefilm.Vid första anblicken ser det här rätt skrämmande ut: En rulle om en anstalt där man experimenterar med fångarna och låter dem slåss i gladiatorliknande uppgörelser.

Stephen Dorff har rakat huvud och fängelsedeffad bringa, Val Kilmer är galet lik Jeff Bridges på omslaget.

Men bakom det fula omslaget, och säljfrasen ”No rules, no hope, no way out”, döljer sig en välspelad fängelsefilm om hur en vanlig förortspappa (

Annons

Dorff) under tre år (och lite till) på ett högriskfängelse, och med en massmördande Yoda-typ i cellen (Kilmer),  förvandlas till brutal intern.

Enda felet är väl det tokbibliska slutet och miljöerna som stundom tangerar de i Kvinnofängelset.

Stefan Nylén

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar