I badrummet med supermodellen

joel  |  Publicerad 2006-12-05 09:51  |  Lästid: 2 minuter

Marcus Ohlsson

William ”Will” Chalker, 26 år, från Greenwich, England. En av världens ledande manliga modeller och ohotad kung på de internationella modevisningarna med en kundlista som gör kollegorna gröna av avund: YSL, Gucci, Paul Smith, John
Galliano
, Dolce & Gabbana

Då så, Will, förutom att du råkar ha en och annan genetisk fördel – hur håller du dig i fysisk trim?

– Innan jag blev modell jobbade jag på bygge hemma i England, och i likhet med de flesta av mina arbetskamrater boxades jag på min fritid. Det byggde min grundfysik, och är fortfarande den mest kompletta träningsform jag testat.

Hur ofta står du i ringen?
– Jag tar, om möjligt, ett träningspass fyra till fem gånger i veckan. Antingen boxning eller löpning, alternativt tyngdlyftning. Det är ett evigt slit.

Jag antar att du duschar en hel del, vad använder du då?
– Vanlig, solid tvål. Eller vanlig och vanlig – jag kör faktiskt med en åsnemjölkstvål från Spanien!

Och fuktkräm?
– Eeeeh?

Okej, vi släpper det. Våthyvel eller apparat?
– Skäggtrimmer, kortaste längden. Jag är aldrig slätrakad om inte en kund kräver det.

Favoritdoft?
– Jag har två: L’eau d’Issey pour homme (445 kr för 75 ml eau från Issey Miyake) och Bulgari pour homme (445 kr för 50 ml eau från Bulgari). Jag tröttnar aldrig på dem.

bulgari
Bulgari pour homme.

Har du varit på spa, och i så fall när senast?
– Ja, gick första gången för flera år sedan med min syster och mamma. Det var egentligen en födelsedagspresent till dem, och jag hängde på. Jag kan verkligen rekommendera spa-besök, jag tar numera alltid chansen om jag till exempel bor på hotell med eget spa. Kroppsskrubbning och sportmassage gillar jag allra mest.

Jag antar att du som alla andra får acne­påhälsning ibland. Åtgärd?
– Tea tree-olja från Australien brukar hjälpa. Den är antibakteriell, och, tja… funkar, helt enkelt.

teatreeoil
Tea tree-olja från Australian bodycare, 127 kronor för 25 ml.

Någon groomingprodukt du alltid använder?
– Jag svettas som en häst, både efter visningar och under träning. Jag har därför en oparfymerad deo som verkligen håller
svetten under kontroll – Pit Rok. Den är oslagbar – precis som jag!

pitrok
Pit rok, sätter P för lukt, köp på nätet.

Tomas Lenneryd

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-19 14:28