Annons

I vår ska du bära pyjamas (allvarligt)

När vårens internationella herrmode presenterades på catwalken i Milano och Paris talades det i pressen om en trend i lågkonjunkturens tecken – ”sabbatical chic” (sabbat/ledig). Man vill se avslappnad men ändå stilig ut – och vilket plagg är då bättre lämpat än en elegant pyjamas?

joel

När vårens internationella herrmode presenterades på catwalken i Milano och Paris talades det i pressen om en trend i lågkonjunkturens tecken – ”sabbatical chic” (sabbat/ledig). Man vill se avslappnad men ändå stilig ut – och vilket plagg är då bättre lämpat än en elegant pyjamas?När vårens internationella herrmode presenterades på catwalken i Milano och Paris talades det i pressen om en trend i lågkonjunkturens tecken – ”sabbatical chic” (sabbat/ledig).

Man vill se avslappnad men ändå stilig ut – och vilket plagg är då bättre lämpat än en elegant pyjamas?

Randiga skjortor och byxor var ingen isolerad stil på någon enstaka visning utan så vanligt förekommande att världens mäktigaste modeskribent,

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

International Herald Tribunes Suzy Menkes, rapporterade om en helt ny riktning i herrmodet.

Dolce&Gabbana, Bottega Veneta, Vivienne Westwood, Dries van Noten och Lanvin är några av de designvarumärken som kombinerar pyjamaskläder med mer skräddade plagg.

Det vanligast förekommande plagget är en randig pyjamasbyxa som bärs tillsammans med en ofodrad kavaj, U-ringad t-shirt och espadrillos eller sandaler.

Förutom tesen att pyjamastrenden har en koppling till den kärva ekonomin nämns även konstnären och stilikonen Julian Schnabel som skyldig till den bomhemchica stilen.

Ytterligare ett tecken i tiden är att svenska lifestylemärket Lexington lanserat Sleap Wear, en kollektion bestående av pyjamas, morgonrock, linnen och t-shirts.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar