Hoppa till innehåll

Ikoniska jeansplagg gör comeback – Levi’s hyllar 60-talet med ny kollektion

Levis Orange Tab
Martin Hansson

För våren 2017 har Levi’s tagit några av sina mest uppskattade plagg från arkiven och återskapat dem.

Levis Orange Tab 2017

Orange Tab introducerades för första gången någonsin under 1960-talet som en linje med prisvärda och moderiktiga jeans, jackor och skjortor. För många är Levi’s Orange Tab synonymt med den stil och ungdomskultur som rådde i San Francisco under den senare delen av 1960-talet.

Sedan dess har gamla Orange Tab-plagg varit hett villebråd för samlare, vintage-älskare och denim fantaster. Nu, cirka 50 år senare, efter ”Summer of Love” kommer Orange Tab-plaggen tillbaka, anpassat till dagens material och modebild.

I herrkollektionen finns nyckelplagg som jeansen 510TM, en smalare jeansmodell, och nya jeansen 505TMC. Tygerna har fått en liten gnutta stretch för en bekvämare och modernare känsla. T-shirt och tröjor är baserade på originalmodeller men med en lösare passform. Ett annat nyckelplagg i kollektionen är Orange Tab Work Shirt, en hybrid mellan en arbetsskjorta och märkets klassiska Western-skjorta.

Kollektionen släpps i butik i början på april i Levi’s butiker och hos utvalda återförsäljare.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.