AnnonsDärför kan en dubbel Salchov vara ditt bästa raggningsknep.

Visst kan en dejt på krogen funka men vill du verkligen imponera går ingenting upp mot bylsiga kläder och köldpinade fötter på halt underlag. Hollywood har länge vetat att isbanan är en av de mest romantiska miljöerna och slänger ofta in en isdejtingscen så fort det vankas romantisk komedi. För att inte fullständigt göra narr av dig själv bör du fila på tekniken. Vi bad Malmötjejen Lina Johansson, 15 år och Sveriges största konståkningslöfte, att hjälpa dig att dominera på din nästa isdejt.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

1. SKRIDSKOR
”Hitta ett par som du trivs i – de får absolut inte göra ont, för då blir det bara tråkigt att åka. Gå på bekvämlighet, särskilt om du inte är van vid att åka skridskor. Hårdare skridskor ger mer stadga, mjuka skridskor är mer flexibla men har en tendens att bara vika sig. För nybörjaren är det bättre att satsa på ett hårt par för att få hjälp med balansen. Men tänk på att du inte kan hoppa med hockeyrör. Det krävs konståkningsskridskor med piggar.”

2. GRUNDLÄGGANDE TRICK
”Det första man lär sig i skridskoskolan är Tuppen. Du åker framåt, drar upp ena benet och böjer det i knähöjd samtidigt som du höjer dina armar i en båge och låter händerna mötas ovanför ditt huvud. Ett väldigt lätt trick och inte så snyggt men ändå en bra början.”

3. STILA MED NÅGRA STEG

”När du lärt dig stå upprätt och klarar av att bromsa kan du försöka göra några steg. Testa dig fram – inom konståkning använder man uttryck som treor och åttor beroende på vilken figur man gör på isen.”

4. GÅ ÖVER PÅ HOPP
”Hopp görs som enkel, dubbel, trippel och kvadrupel – allt beroende på hur många varv man snurrar. Du ska börja med enkel och bara försöka ta dig runt. Förslag på hopp är loop, lutz och salchow men strunta i namnen tills vidare. Var mjuk och följsam i kroppen. Räkna med blåmärken om du vill lyckas.”

Henrik Ystén

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar