Annons

[nggallery id=296]

Ingen gör klassisk brittisk stil så lättburen som Jeremy Hackett. Som 20-årig lärling på Savile Row drygade han ut kassan med att sälja utvald second hand – klassiska engelska herrkläder som han snokade upp på marknaderna i Portobello och Camden. Snart fick han svårt att möta efterfrågan och började sy upp de mest populära plaggen.

Annons

I dag är Hackett ett litet imperium med flaggskeppsbutik på Sloane Street i London och allt från måttsydda kostymer till eleganta sportplagg i sortimentet.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vårens kollektioner är inspirerade av kolonialtiden.
– Jag har inspirerats av hur gentlemen klädde sig när de reste runt i imperiet. Färgskalan kommer från det indiska landskapet, uppblandat med riktigt mättade färger. Jag har också inspirerats av kappseglarna jag såg som barn under Cowes Week på Isle of Wight och av hur jag själv skulle vilja klä mig om jag gick och tittade på polo eller häst-kapplöpning.

I affärs-världen har slipstvånget nästan försvunnit. Var står du i slipsfrågan?

– Intressant nog så har det lett till att slipsen blivit populär igen. Precis som när ostrukturerade kavajer blev de dominerande kommer slipsarna att bli lättare och bekvämare.

Vilken knut använder du?
– Four in hand. Det är förbjudet inom Hackett att ha Windsorknut!

MICHAEL DEE

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar