Inredningsbutiken Esteriör och Tjoget-gänget öppnar cocktailbutik

Esteriör- och Tjoget-gänget

Fixa cocktailpartyt hemma med proffshjälp.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2021-08-16 14:46  |  Lästid: 2 minuter

Det tar emot att använda pandemin som krok för ytterligare en text, men utan att använda skohorn och kofot för att ro den här spaningen i hamn så går det väl att slå fast att det senaste året har tvingat en (på sätt och vis) att blanda mer drinkar hemma. Det mesta har flyttat hem, så även drinkmakandet.

I höst gör inredningsbutiken Esteriör tillsammans med Joel Söderbäck och Andreas Bergman, gänget bakom barer och restauranger som Positano(yes), Tjoget, Paradiso och Liebling, gemensam sak och öppnar en nätbutik med fokus på hemmabaren. Redskap, böcker och serveringsprylar ska finnas i sortimentet, allt som behövs för att svänga ihop goda cocktails hemma. En shop-in-shop ska även öppnas i Esteriörs fysiska butik på Åsögatan i Stockholm.

– Vi har sett ett växande intresse för att göra drinkar hemma senaste året. Under 2020 skapade vi flera uppskattade cocktail-kit att ta med hem, både på Positano(yes) och Tjoget. Vi har också märkt att folk haft tid nu att göra sina hem mer unika och hemtrevliga. Det känns som ett perfekt tillfälle att öppna en butik med de allra bästa drinkredskapen och köksprylarna, både vintage och nytt, ihop med en av våra favoritbutiker Esteriör, säger krögaren Joel Söderbäck.

– Tillsammans med Joel och Andreas från Positano(yes) har vi skapat en unik samling av nya och äldre barverktyg, böcker om drinkens kultur och historia, glas och servering. Tillsammans med tre svenska konstnärer/designers och Positano(yes) egna favorit, Disaronno, har vi skapat unika föremål inspirerade av den älskade italienska likören, säger Zandra Lidén, medgrundare av Esteriör.

Tillsammans med svenska konstnärer och formgivare har man också bland annat tagit fram barskyltar, glas och neonlampor för den ultimata hemmabarsupplevelsen. Positano(yes) and Esteriör gemensamma butik öppnar den 25 augusti och håller öppet till den 31 oktober på esterior.se/positano.

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Kingmagazine.se.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-08-16 14:46