Annons
Annons

Apples galna siffror – så många iPhones har man sålt sedan starten

Apple har nått en helt galen siffra av antal sålda telefoner sedan starten!

Olle Arnell

tim-cook-vd

Sedan Apple lanserade den första iPhonen den 9 januari 2007 har det gått drygt nio år. Under de här åren har man konkurrerat med främst androidtelefonerna men efter gårdagens uttalande förstår man att avståndet ändå är ganska stort.

Annons

Apple har nämligen sålt 1 000 000 000 iPhones. Ja, du läste rätt, en miljard iPhones.

– iPhone har blivit en av de viktigaste, mest framgångsrika och världsomspännande produkterna i historien. iPhone är numera verkligen en naturlig del i vår vardag och telefonen möjliggör mycket av det vi gör i det vardagliga livet, sade Tim Cook.

Om man delar summan på antal sålda iPhones med antal dagar som gått sedan den första telefonen såldes (nio gånger 365) blir siffran nästan ännu svårare att förstå. Apple har alltså sålt 304 414 telefoner om dagen sedan starten. Om dagen!

– Vi har aldrig haft som mål att göra mest, men vi har alltid haft som mål att göra de bästa produkterna som gör skillnad, avslutade Cook.

304 414 sålda telefoner om dagen alltså, varje dag, i nio år. Det vore som att samtliga invånare i Malmö (ca 280 000) gick och köpte en ny iPhone varje dag.

Så, 1 miljard konsumenter kan väl ändå inte ha fel? iPhone har gjort något väldigt, väldigt rätt.

Annons

Dela (45)
Tweeta

Annons


Laddar