Aktien rasade och telefonen sågas – så hånas Apple för nya iPhone X

Förväntningarna var höga när Apple skulle presentera höstens telefonnyheter – men reaktionerna var till stor del negativa.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-09-13 11:50  |  Lästid: 2 minuter

Igår presenterade Apple tre nya telefoner under ett event på Steve Jobs Theatre i Kalifornien, tio år efter att Jobs presenterade den allra första iPhone-modellen.

Förväntningarna var enorma på produkten som utgör 70 procent av Apples vinst. Men reaktionerna på de nya telefonerna iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X har faktiskt varit mestadels negativa. Bland annat sjönk Apples aktie kraftigt efter presentationen.

Det är framför allt ”supertelefonen” iPhone X som får störst släng av sleven med hån. Folk hade förväntat sig mer av den upphaussade nya modellen och det är framför allt priset och de tillsynes onödiga funktionerna som kritiseras.

Som att allt vi vill ha är ett asbra batteri…

…men det vi får är skojiga nonsensfunktioner…

…och folk undrar om vi inte borde befinna oss mer i framtiden 2017 än vad vi gör – illustrerat med den vansinnigt tröttsamma sägningen om flygande bilar. Men ändå.

Grejen är alltså att du kan klä på ditt ansikte en emoji. Har de sneglat mot Snapchat månne?

Telefonen kommer att kosta 999 dollar i USA medan den kommer att vara dyrare i resten av världen, till exempel Italien och Irland där den kommer att kosta drygt 1 400 dollar. I Sverige kostar iPhone X med 64 GB minne just nu 11 495 kronor.

Någon har satt ihop ett parodiskt klipp över presentationen och de nya funktionerna som ramar in ungefär hur folk tagit emot den nya telefonen.

Det finns dock så klart massor av funktioner som i sin rätta meningen är just funktionella (skärmen är till exempel större och skarpare), läs om de tre nya iPhone-modellerna här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-13 12:12