Hoppa till innehåll

Irish coffee döden

Bilden är borttagen

GIN OCH TONIC Funkar ju egentligen till allt verkar det som men till brunchen kan det vara kul att variera sig med tanke på hur mycket man äter och vilka olika varianter det finns på bruncher runt om i världen. Testa att göra en varm gin och tonic och ni kommer bli hänförda över hur … Continued

Bilden är borttagen
Foto: Andreas Nilsson

GIN OCH TONIC

Funkar ju egentligen till allt verkar det som men till brunchen kan det vara kul att variera sig med tanke på hur mycket man äter och vilka olika varianter det finns på bruncher runt om i världen. Testa att göra en varm gin och tonic och ni kommer bli hänförda över hur jävla gott det blir. Perfekt efter du har slängt i dig 6000 kalorier för att lugna magen.

IRISH COFFE DÖDEN

50 ml Hernö Gin eller annan genial Svensk gin.

100 ml Varm tonic

Toppa med grädde

Utförande: Koka upp tonic så kolsyran försvinner. I med gin i ett passande glas och toppa med tonic. Ringla sedan lätt vispad grädde på toppen och riv lite citronskal ovanpå för att få igång syran.

Originalet heter Jakt och Tonic och skapades av Oskar Johansson där skakade han grädden med enbär istället för att riva citron över. Båda recepten funkar alldeles utmärkt.

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.