Jack Daniel’s gör whiskykaffe för den riktigt trötta människan

Dagarna då du behövde välja mellan whisky och kaffe på morgonen är över – nu finns nämligen whiskykaffet!

Joel Linde | Foto Jack Daniel's  |  Publicerad 2018-02-08 08:43  |  Lästid: < 1 minut

Oftast räcker en kopp kaffe ganska långt för att skaka liv i våra sömndruckna ursäkter av oss själva, men ibland känns det som att det krävs något mer.

Eller också känner vi bara att vi vill kombinera två av de godaste dryckerna på jorden i en rykande kopp kärlek – då finns det helt nya Tennessee whiskey coffee.

Det är amerikanska Jack Daniel’s som släpper nyheten om sitt whiskykaffe som är rostat med 100% arabicabönor – alltså den goda sorten – tillsammans med äkta Tennessee whisky. Men så till den brännande frågan, gällande alkoholhalten: den är (dessvärre) 0 procent.

”Den distinkta smaken av karamell och vanilj är tydlig i varje klunk”, skriver de.

Men som med allting roligt och bra kan det ju vara lite knivigt att få tag på i Sverige, men med lite företagsamhet och kanske framförallt en villighet att betala en ganska fyllig slant finns det så klart sätt.

Det går inte att beställa direkt från Jack Daniel’s till Sverige, så antingen får du ta hjälp av en kurir i USA, om du har tillgång till en sådan, eller också kan du beställa från Amazon. Där kostar 250 gram drygt lika många kronor.

Men återigen – vi pratar alltså om WHISKYKAFFE!

Du kanske också är sugen på lita lyxglass från Häagen-Dazs med smak av vodka, whisky och rom?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-08 09:04