James Cameron vägrar erkänna att han dödade Jack i onödan

20 år efter premiären ger filmens regissör James Cameron sitt slutgiltiga svar på debatten som vägrar dö.

Anaïs González Cruz  |  Publicerad 2017-02-07 13:32  |  Lästid: 2 minuter

Miljoner hjärtan krossades världen över när Jack Dawson försvann ner i Atlantens kalla djup. Lika många blev förmodligen också lite provocerade.

För visst hade han överlevt om inte Rose snott allt space på den där vrakdelen själv?

titanic
Via: Giphy

Det har nu gått 20 år sedan Titanics premiär, men trots det vägrar fansen överge tanken på ett lyckligt, alternativt slut. Och i teorin är det faktiskt möjligt. Typ.

En bild som dök upp på internet för ett par år sedan visade tydligt hur mycket utrymme som fanns på den flytande dörren – huvudkaraktärerna hade till och med kunnat spela kort i väntan på räddning.

imgur
Foto: Imgur

Filmregissören James Cameron hävdade då att det aldrig varit en fråga om plats, utan om bärighet. Med både Jack och Rose på dörren skulle den ha sjunkit.

Tv-programmet Mythbusters var snabba med att återskapa filmscenen och kunde bevisa att paret enkelt löst problemet genom att fästa sina flytvästar under dörren.

Men det duger inte heller för surgubben James. Inget lyckligt slut här inte.

I en ny intervju med The Daily Beast håller han fast vid en definitiv dödsdom för Jack:

– Vi säger att du är Jack och håller på att förfrysa av det minusgradiga vattnet. Då vill Mythbusters att du drar av dig både din och Roses flytväst, simmar under dörren och fäster dem så att de inte flyter iväg. Det innebär att du måste vara under det iskalla vattnet i minst fem till tio minuter. Du hade varit död när du kommit upp igen. Jacks bästa val var att hålla överkroppen ovanför ytan och vänta på undsättning. Mythbusters-gänget är sköna killar, men det där är skitsnack.

Det tar väl inte "minst fem till tio minuter" att knyta två flytvästar? Nja, vi tycker nog ändå det låter som att Mythbusters har rätt och att Jack alltså kunde ha räddats.

Hur kan du leva med dig själv, James?

leo
Via: Pinterest

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:29